Haberler

Prof. Dr. Selçuk'tan Demokrasi Konferansı

Güncelleme:
Abone Ol

Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, 'Türkiye'de Demokrasi' adlı konferansta Kocaelililerle buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Fikir Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği ' Türkiye'de Demokrasi' konulu konferans Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk'un katılımıyla gerçekleştirildi. Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta Türkiye'deki demokrasi sürecinden bahseden Selçuk, kültürsüz bir toplumun demokrasiden de mahrum olacağına dikkat çekti. Selçuk, ayrıca demokrasi kavramına çarpıcı örnekler vererek açıklamalarda bulundu.

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA

Büyükşehir Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında düzenlediği organizasyonlar devam ediyor. Konser, sinema ve tiyatro gösterimleri, söyleşi ve konferanslarla ünlü isimleri Kocaelililerle buluşturan Büyükşehir, Kocaeli Fikir Kulübü'nün katkıları ile önceki gün Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk'un katıldığı bir konferans düzenledi. Konferans'ta Prof. Dr. Sami Selçuk, Türkiye'deki Demokrasi sürecini katılımcılara aktardı.

KÜLTÜR İLE DEMOKRASİ İLİŞKİSİNİ ANLATTI

Matbaanın ülkemizde batıya göre çok geç kullanılmaya başladığına dikkat çeken Selçuk, böylece ülkemizde yazılı kültürün daha geç oluştuğuna değindi. Prof. Dr. Selçuk, okuyan ve sorgulayan bir gençliğin da buna bağlı olarak daha az geliştiğini ifade ederek demokrasi ile kültür bağlantısına dikkat çekti. Konferansın sonunda ise katılımcıların sorularını cevaplayan Selçuk, merak edilen konularda bilgiler verdi.

KOCAELİ FİKİR KULÜBÜ'NÜN KATKILARIYLA

Konferanstan önce bir konuşma yapan Kocaeli Fikir Kulübü Başkanı Nizam Şen, özellikle hukuk dalında yaptığı çalışmalar ile Türkiye'ye önemli hizmetler vermiş olan Prof. Dr. Sami Selçuk'a ve konferansa gelen izleyicilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Şen, Kocaeli Fikir Kulübü olarak Türkiye'ye katkı sağlamak için yürüttükleri çalışmalara bu konferansın önemli bir etkisi olacağına inandığını belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sami Selçuk Yargıtay Türkiye Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title