Haberler

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy: İstanbul'da büyük bir deprem yaşanmayacak

Güncelleme:
Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli iki deprem 10 ilimizde büyük yıkıma neden olurken, yaşanan felaketin ardından İstanbul'da beklenen depremin gerçekleşme olasılığının arttığı yorumları yapıldı. Haberler.com stüdyosuna konuk olan ve kamuoyundaki iddiaları değerlendiren Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "İstanbul'da 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimali yüzde 1-2 önümüzdeki yıllarda. 'Büyük İstanbul Depremi' fikrini ortaya atan Amerikalılar dahi hatasını kabul etti" ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem, 10 ilimizde 35 binden fazla insanın ölümüne neden oldu. Yıkılan binlerce binada arama kurtarma çalışmaları 10. gününde hız kesmeden devam ederken, asrın felaketi olarak nitelendirilen bu depremin beklenen İstanbul depreminin gerçekleşme olasılığını artırdığına yönelik uzman yorumları da art arda geldi.

PROF. DR. ÜŞÜMEZSOY KAMUOYUNDAKİ İDDİALARA YANIT VERDİ

Haberler.com stüdyosunda Gökay Kalaycıoğlu'nun konuğu olan ve çok sayıda profesörün İstanbul'da 7'nin üzerinde bir deprem beklendiği şeklindeki yorumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy birbirinden önemli ifadeler kullandı.

"ABD'Lİ UZMANLAR BİLE HATASINI KABUL ETTİ"

İstanbul'da önümüzdeki yıllarda 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimalinin yüzde 1-2 civarında olduğunu belirten Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "'Büyük İstanbul Depremi' fikrini ortaya atan ABD'li jeofizik uzmanı Ross Stein dahi hatalı açıklamalarını kabul edip, 6.5 şiddetinde bir depremin o da ancak yüzde 1-2 ihtimalle olabileceğini ifade ediyor ancak Türkiye'deki bazı profesörler ilk açıklamayı baz alıp bu yeni açıklamaları görmezden geliyorlar" diye konuştu.

"SİLİVRİ-YEŞİLKÖY FAYI BÜYÜK BİR DEPREM ÜRETMEZ"

Silivri-Yeşilköy arasındaki 50 km'lik kırılmayan fay ilgili de konuşan Prof. Dr. Üşümezsoy, "Bu fay bahsedilen kadar büyük bir deprem üretmez çünkü çok sığ. Derinlik 7 km. Fakat orada fay iki parça, birbirleriyle bağlantılı değil, atlamış faylar. Dolayısıyla bunlar bir seferde kırılmaz. İkinci fay dediğimiz Büyükçekmece-Yeşilköy arasındaki fay aktif değil" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Şener Üşümezsoy Kahramanmaraş İstanbul Deprem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

ERKAN :

biraz tanınmak için celal şengörü hedef almak. Sende haklısın bu aralar doğru iş yapan herkese saldırı var

Yanıtla85173
Hasan:

Biraz tanınmak mı ? Celal Şengör 99 depreminde 3 gün sonra deprem olucak demişti olmadı sonra 3 ay sonra 3 yıl hangi dediği çıktı ? İnsanları korkutup 7 şiddetinde olucak 8 şiddetinde olucak bu bence popülizm dir. Bilgimsel olarak belge var mı elinde adamlardan tekirdağa giden fayı ispatla o zaman ?

2624
Ic Minnak:

Popilizm yaptı da hala istanbulda bir laz müteahhitin yaptığı eğri bügrü imar barışlı evin 1. katında yaşıyorsun? Ayasofyanın kubbesini yıkan deprem olmuş tarih yazıyor sen daha ispat ara, yükleniyor.

930
sade vatandaş:

en iyisi yazı tura atalım herkes farklı bir görüş belirtiyor

Yanıtla11133
Comolokko61:

Ülkemiz deprem bölgesi,biz işimizi düzgün yapalım taktir Allah'ın.

Yanıtla0139
Deniz Fırat:

Önüne geleni profesör mu yapıyorlar. Fay hattının geçtiği tüm bölgelerde her an deprem olabilir.

Yanıtla1594
ati yakar:

Sen tedbirlerini al deprem bölgesinde yaşıyoruz eğer bundan da ders almadıysan nezaman ders alacaksın

Yanıtla696
MIHTAR:

Ciddi ve hızlı bir kentsel dönüşüm olur diye beklerken bu heves ve isteğide sen kır. Aferin Şerafettin.

Yanıtla1587
Kaan Korkmaz:

İnşallah tahmini doğrudur çünkü İstanbul da binalar daha deprem olmadan kendi kendine yıkılıyor ama belediyeler acilen devletle iş birliği yapıp bütün binaları kontrol etmeli.

Yanıtla289
Vatandasin Biri:

Millette para mı var ki evını yenılesın. Bankadan kredı cekıp yenılese dahı odemeyecek ve evınden olacak. Hukumet oyle bırsey yapmalı kı kentsel donusumde vatandasa faızsız nakıt destegı verecek ve bu da faızsız olacak.

Yanıtla867
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title