Haberler

Prof.Tabakoğlu."Türkler Müslüman Olduktan Sonra Merkeziyetçi Bir Devlet Kurdular ve Tarihe Yön...

Abone Ol

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) tarafından "Bin Yıllık Türkiye İktisat Tarihi" konferansına konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ahmet Tabakoğlu, "Türkler Müslüman olmadan önce"...

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) tarafından "Bin Yıllık Türkiye İktisat Tarihi" konferansına konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu, "Türkler Müslüman olmadan önce büyük ölçüde tarihin dikkatinden kaçmış bir etnik ırktı. Müslüman olduktan sonra merkeziyetçi bir devlet kurdular ve tarihe yön verdiler" dedi.

KLÜ Fen - Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nün davetiyle Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu'nun katıldığı, "Bin Yıllık Türkiye İktisat Tarihi" konulu konferans, KLÜ Kültür Merkezi'nde öğrencilerin büyük ilgisiyle gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Tabakoğlu, Türklerin Müslüman olduktan sonra tarihe yön vermeye başladığını dile getirdi. Tabakoğlu konuşmasında "Tarihin en uzun devletlerinden bir tanesi olan Selçuklular'dan sonra Osmanlılar ortaya çıktı. Türkler Müslüman olmadan önce büyük ölçüde tarihin dikkatinden kaçmış bir etnik ırk idi. Fakat Müslüman olduktan sonra tarihe yön verir hale geldiler. Bunun sebebi şudur; devlet kurmak Türkler'de Müslüman olduktan sonra gerçekleşmiştir. Daha önce devletler yok mu? Var. Bunlar Göktürkler, İskitler zikredilebilir. Müslüman olmadıktan önce Türk devletleri konfederasyon şeklindedir. Yani aşiretler birliğinden ibarettir. Türkler merkeziyetçi bir özelliğe sahip değildiler. O yüzden bir rakip karşısında Türkler dağılabildiler. 8 yüzyılın başlarında Emeviler Göktürkleri dağıttılar. Türkler Müslüman olduktan sonra merkeziyetçi bir devlet kurdular ve tarihe yön verdiler" şeklinde konuştu.

Konferansa KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, fakülte dekanları ve öğrenciler katıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi Ahmet Tabakoğlu Kırklareli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title