Haberler

Profesör, Sanatını Zirveye Taşıdı

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Erzurum Palandöken Dağı'ndan görüntü - Snowtrack ile çalışmanın yapılacağı alana gidiş - Hazırlıklar - Şeffaf zeminde 3 boyutlu resim yapma - Hocanın üzerine kar atılması - Boya dökülmesi - Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu konuşması - Kendi üzerine boya dökmesi Profesör, sanatını zirveye taşıdı- Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kavukçu, 3 bin 100 metre rakımda rüzgarda boya, şemsiye, kar, su ve fırçayla sanatını yapmaya çalıştı- Kavukçu: "Boşluğu, iklimi, doğayı zirvede sanatla anlatmaya çalıştım ve bunu uluslararası bir boyuta taşımak istedim" Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Palandöken Dağı'nın zirvesinde 3 bin 100 metre rakımda "iklim ve doğa sorgulamaları" konulu performans değerlendirmesi yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Erzurum Palandöken Dağı'ndan görüntü - Snowtrack ile çalışmanın yapılacağı alana gidiş - Hazırlıklar - Şeffaf zeminde 3 boyutlu resim yapma - Hocanın üzerine kar atılması - Boya dökülmesi - Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu konuşması - Kendi üzerine boya dökmesi Profesör, sanatını zirveye taşıdı- Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kavukçu, 3 bin 100 metre rakımda rüzgarda boya, şemsiye, kar, su ve fırçayla sanatını yapmaya çalıştı- Kavukçu: "Boşluğu, iklimi, doğayı zirvede sanatla anlatmaya çalıştım ve bunu uluslararası bir boyuta taşımak istedim" Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Palandöken Dağı'nın zirvesinde 3 bin 100 metre rakımda "iklim ve doğa sorgulamaları" konulu performans değerlendirmesi yaptı.Palandöken Kayak Merkezi'ne gelen Kavukçu, yüksek lisans öğrencileriyle birlikte, paletli kar aracıyla 11 kilometre uzaklıktaki Ejder Tepesi'ne çıktı.Dağın tepesine demir çubukların yardımıyla tezgah kurarak, üzerine şeffaf malzeme seren Kavukçu, standın arkasına dizdiği sandalyeleri ve kentin üzerindeki dağların resmini çizdi.Ardından çizdiği resmin üzerine önce eliyle, ardından maşrapa yardımıyla boya döken Kavukçu, öğrencileri tarafından da kendisinin üzerine boya dökülmesini istedi.Yüksek lisans öğrencileri maşrapalar yardımıyla kovalara önceden hazırladıkları farklı renkteki boyaları Prof. Dr. Kavukçu'nun ve çizdiği resmin üzerine döktü. Öğrenciler, ardından küreklerle Kavukçu'nun ve yaptığı eserin üzerine kar attı.Daha sonra iki kova boyayı da üzerine döken Kavukçu, şemsiye yardımıyla da rüzgarda iklim ve doğa sorgulamaları" konulu performans değerlendirmesi gerçekleştirdi. Prof. Dr. Kavukçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, boya, şemsiye, kar, su ve fırça gibi malzemelerle rüzgarı da kullanarak 3 bin 100 metrede sanatını icra ettiğini söyledi.Palandöken'in zirvesinde Ejder Tepesi'nde açık mekanda çalışmasını yaptığını anlatan Kavukçu, 360 derecelik bakış açısıyla bir manzara olan alanda, atmosferin ve iklimin etkin olduğu bir yerde çalışma yapmanın, sanatçı olarak dikkatini çektiğini belirtti.Kavukçu, "Boşluğu, iklimi, doğayı zirvede sanatla anlatmaya çalıştım ve bunu uluslararası bir boyuta taşımak istedim. Bu çalışmayı, şehirlerin kaos ve kalabalığından soyutlayarak, doğa ile bir buluşma anı olarak niteleyebiliriz. Günümüz sanatının bakış açısıyla bir etki alanını, farklı bir boyuta taşıdım. Sanatımı icra ederken, doğanın atmosferinin en geniş derinliğini oluşturmaya çalıştım" diye konuştu.Performans değerlendirmesinde kendi bedeninin de sanatın içerisinde yer aldığını ifade eden Kavukçu, "Dünya sanatına mesaj vermeye çalıştım. Bu alana vurgu yapmak istedim. Rüzgar var, 3 bin 10 metredeyiz. Çalışmanın verdiği heyecan, ben sanatla bütünleştim. Çalışmamı şeffaf yüzeye çizerken, iki boyutlu yüzeyi üç boyuta taşıdım" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Atatürk Üniversitesi Mehmet Kavukçu Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title