Haberler

Profesörün Hukuk Zaferi

Abone Ol

Samsun'da ameliyat ettiği hastanın karnında unutulan havluyu çıkardıktan sonra ameliyathanedeki belgelerde değişiklik yaptığı iddiasıyla 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasından 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Prof. Dr. İdris Koçak'ın, cezası Yargıtay tarafından bozularak düştü.

Samsun'da ameliyat ettiği hastanın karnında unutulan havluyu çıkardıktan sonra ameliyathanedeki belgelerde değişiklik yaptığı iddiasıyla 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasından 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Prof. Dr. İdris Koçak'ın, cezası Yargıtay tarafından bozularak düştü. Prof.Dr. Koçak, "Adalet yerini buldu" dedi.

Olay Tekkeköy İlçesi'nde oturan 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Ayten Birinci, 2004 yılının Mayıs ayında üçüncü çocuğunu dünyaya getirmek için özel bir hastaneye gitti. Genç kadın, kadın doum uzmanı tarafından yapılan sezaryenle erkek bebek dünyaya getirdi. Ardından taburcu edildi. Ancak eve giden genç kadın, bir süre sonra yürüme sıkıntısı ve sancı çekmeye başlayınca tekrar aynı hastaneye gitti. Özel hastanedeki doktor, kendisinin tatile gideceğini belirterek hastasını, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti. Burada yapılan tetkikler sonucunda genç kadının sezeryanla doğum yaptığı sırada karnında havlu unutulduğu belirlendi. OMÜ Tıp Fakültes'nde Prof.Dr. İdris Koçak'ın başında olduğu ekip, kendisini ameliyata aldı. Ameliyatla havlu çıkarılıp, iltihabı temizlendi.

Prof.Dr. İdris Koçak'ın bu durumu gizlediği raporunda sadece iltiabın temizlendiği yönünde yazdığı belirtilerek hakkında 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan dava açıldı. Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 2012 yılında sonuçlandı. Tutuksuz yagılanan Prof.Dr. Koçak'a 2.5 yıl hapis cezası verdi.

Kararı temyiz eden Prof.Dr. Koçak, 11 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandı. Samsun'da yerel mahkemenin verdiği hapis cezası Yargıtay'dan döndü. Yargıtay 11. Ceza Mahkemesi bu kararı oy birliği ile bozarak davayı düşürdü. Adaletin yerini bulduğunu söyleyen Prof.Dr. İdris Koçak, "Özel bir hastanede genç kadın sezeryanla doğum yapmıştı. Ameliyat sırasında karnında havlu unutulmuş. Ameliyattan 20 gün sonra hastanın şikayetleri artınca tekrar aynı hastaneye başvurmuş. Buradaki doktor arkadaşımız da izine ayrılacağı için beni de tanıdığından hastayı bana gönderdi. Bende hemen tomografisini çektim. Burada karnında havlu olduğu açıkca belliydi. Hemen ameliyata alıp havluyu çıkardım. Asistan arkadaşımız raporu hazırlarken sadece iltihabın boşaltıldığını belirtmiş. Hastanın şikayetleri artınca yeniden doğum yaptığı özel hastaneye gitmiş. Bende ikinci bir ameliyat notu yazdırdım ve burada karnında havlu unutulduğunu söyledim. Ama ilk raporun fotokopisi çekilerek hakkımda resmi belgede sahtecilik yapıldığı iddiasıyla dava açıldı. Türkiye'de bir insanın hayatını karartmak çok kolay. Yerel mahkeme ile yargıtay arasındaki çelişkiyi izah etmek çok zor. Tamamen iyi niyetimin kurbanı oldum. Hastayı kimse kabul etmezken, ben arkadaşım olduğu için kabul edip havluyu çıkardım. ve bu durumu saklamak gibi birşey yok. Herşey ortada. Karnında havlu unutulduğu belliydi. Cezaevine girmek çok kolay. O gün beni içeri atabilirlerdi. Ama adalet yerini buldu ve aklandım" dedi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay Tekkeköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

amasya:

husamettin otcu bir imamın oğlu. ezik yetişdi horlandı. çocukluğumuz beraber geçti. mesleğinde hızlı yükseldi. bilgisizdir. en güzel örneği bu. belgenin ne olduğunu bilmiyor. emekli hakim celal altunkaynagı arkasına aldı ve yükseldi. celal abi diye çok anlattı. verdiği cezaları övünerek anlatır ve kahkaha atardı. bu davada merhametsizliği ve bilgisizliği birleşmiş. celal altunkaynak uyarılmalı desteğini çekmeli. ozaman o noktadan indirilmeli.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title