Haberler

Putin 24 yıl sonra Kuzey Kore'de! Anlaşma imzalayan 2 ülke olası bir saldırı durumunda karşılıklı yardımlaşacak

Güncelleme:
Abone Ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 24 yıl sonra Kuzey Kore'ye ziyaret gerçekleştirdi. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile yapılan görüşme sonrası iki lider "Stratejik ortaklık anlaşması" imzaladı. Bu anlaşmaya göre 2 ülke olası bir saldırı durumunda karşılıklı yardımlaşacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'ye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan anlaşmalara dair yaptığı açıklamada; "Kuzey Kore ile imzaladığımız anlaşma ülkelerimize saldırı durumunda karşılıklı yardımı da içeriyor" dedi.

"SALDIRI DURUMUNDA KARŞILIKLI YARDIM" DETAYI

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Rusya ile Kuzey Kore arasındaki ilişkilere değinerek, "Rusya ve Kuzey Kore, yıllardır sağlam dostluk ve iyi komşuluk ilişkileri ile birbirine bağlı. Ülkelerimiz arasındaki etkileşim eşitlik ve birbirimizin çıkarlarına karşılıklı saygı ilkelerine dayanıyor. Kuzey Kore ile imzaladığımız anlaşma ülkelerimize saldırı durumunda karşılıklı yardımı da içeriyor" dedi.

Putin, "Ukrayna meselesi dahil olmak üzere Rus politikasına yönelik tutarlı ve değişmez desteğinize değer veriyoruz. Burada, ABD ve müttefiklerinin Rusya'ya yıllardır dayatmaya çalıştığı hegemonik ve yayılmacılık politikasına karşı mücadelemizi kastediyorum." diye konuştu.

Putin 24 yıl sonra Kuzey Kore'de! Anlaşma imzalayan 2 ülke olası bir saldırı durumunda karşılıklı yardımlaşacak

PUTİN'DEN KUZEY KORE LİDERİNE DAVET

İki ülke arasındaki ilişkileri genişletecek bir belge hazırlandığını aktaran Putin, Kuzey Kore lideri Kim'i Moskova'ya davet etti.

"ÜLKE İLİŞKİLERİMİZ YÜKSEK REFAH DÖNEMİNE GİRDİ"

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un da Putin ile görüşmesinin önemine işaret ederek, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, en yüksek gelişim dönemine girdi ve stratejik öneme sahip. Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, geçen yüzyılda Kore-Sovyet ilişkileri dönemiyle bile kıyaslanamayacak kadar yüksek refah dönemine girdi." bilgisini paylaştı.

Rusya'nın dış politikasına destek verdiklerini dile getiren Kim, "Kuzey Kore hükümeti, güçlü Rusya Federasyonu'nun dünyada stratejik istikrar ve dengenin korunmasındaki önemli misyonunu ve rolünü takdirle karşılıyor, Rus hükümeti, ordusu ve halkını, ülkenin egemenliğinin, güvenlik çıkarlarının ve toprak bütünlüğünün korunması amacıyla Ukrayna'da özel askeri operasyonu uygulamasında destekliyoruz." ifadesini kullandı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Vladimir Putin Kim Jong Un Kuzey Kore Kuzey Kore Kuzey Kore Kuzey Kore Güncel Rusya Kore Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (22)

suleyman altıntaş:

Bize kimse saldırmadığı müddetçe tıpkı 2.dünya savaşında olduğu gibi tarafsız kalmalıyız. İslam birliği şiarıyla hareket edemeyiz. Zira görüyoruz ki İslamın Türk ordusundan başka ordusu yok. Diğer müslüman devletlerin kendilerine bir faydaları olmadıkları gibi bize de olmayacak. Hatta zarar verecekler. Dolayısıyla son kalede savunma pozisyonunda beklemeliyiz.

Yanıtla50227
Turbo Levent:

YA BİZ MÜSLÜMAN OLSAK HALKIMIZ AÇ GEZERMİYDİ BAYRAMDA....BIRAKIN ARTIK SAFSATAYI

4796
Ahmet hamdi Arığ:

saflar belirleniyor

Yanıtla5162
Turbo Levent:

HERKESİ MEMEDALİ VİLLASINA FİT EDEMEZSİNİZ

146
Üye:

yakışır

Yanıtla880
Erol Birol :

Yakışan nedir birde onu yazabilsen.

5912
Turbo Levent:

ŞEYTAN ABD KARŞISINDA DİK DURUŞ

1153
Üye:

50 yıl öncesinin korku imparatorluğu rusya bu gün dünyanın dengesini koruyor güçlü rusya ve bu tarz anlaşmaları tüm dünyayı amerika dan koruyor..Abd karsısında güçlü oluşumlar olmazsa vay halimize..günü geldiğinde tercih yapabileceğimiz seçekler daima bizim için iyidir

239
Halil Kurdal:

Müslümanım diyerek yönetenlerin alayından daha iyi adaletli yönetir

Yanıtla1256
Turgay Karaderi:

DELi iLE VELi BiRARAYA GELDi NE VAR BUNDA !!

Yanıtla2026
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title