Haberler

Putin'in Kara Listesi! 89 Politikacının Ülkeye Girişini Yasakladı

Güncelleme:
Abone Ol

Rusya, aralarında 9'u Alman olmak üzere 89 Avrupalı politikacı ve askeri yetkilinin ülkeye girmesini yasakladı. İşte Putin'in kara listesindeki isimler...

Alman milletvekili Karl-Georg Wellmann'ın Rusya'ya girişine izin vermeyen Rusya, ülkeye girmesi yasaklı politikacıların listesini genişletti. Rusya, aralarında 9'u Alman olmak üzere 89 Avrupalı politikacı ve üst düzey askeri yetkiliyi kara listeye aldı.

89 İSMİN RUSYA'YA GİRİŞLERİ YASAK

Hıristiyan Demokrat Partili (CDU) Federal Meclis Üyesi Karl-Georg Wellmann, geçtiğimiz Pazar günü, Moskova'nın Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı'nda polis tarafından engellenmişti. Wellmann'ın Rusya'ya girişinin Kasım 2019'a kadar yasak olduğu açıklanmıştı. Bild gazetesinin Rus kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre; Putin, Wellmann'ın dışında 88 Avrupalı yetkilinin daha Rusya'ya girişini yasakladı.

YASAKLI ALMAN POLİTİKACILAR

Rusya'ya girişi yasaklı Alman politikacılar arasında Hıristiyan Birlik Partileri Parlamento Grup Başkanvekili Michael Fuchs, AB Parlamentosu Yeşiller Grup başkanvekili Rebecca Harms, Yeşiller'den Daniel Cohn-Bendit, Alman Savunma Bakanlığı Müsteşarı Katrin Suder, Alman Hava Kuvvetleri Müfettişi ve Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU'lu politikacı Bernd Posselt bulunuyor.

AB'Lİ POLİTİKACILAR ARASINDA...

Rusya'ya girişi yasaklı Avrupalı politikacılar arasında ise İngiltere eski Dışişleri ve Savunma Bakanı Malcolm Rifkind, Belçika eski Başbakanı ve AB Parlamentosu üyesi Guy Verhofstadt, Çek politikacı ve eski dışişleri bakanı Karel Schwarzenberg, Letonya eski Dışişleri Bakanı ve eski Avrupa Komiseri Sandra Kalniete, İngiliz diplomat ve istihbarat servisi MI6 eski başkanı Robert John Sawers, Estonya Adalet Bakanı Urmas Reinsalu, İngiltere eski Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Polonya eski başbakanı ve Avrupa Parlamentosu eski başkanı Jerzy Buzek gibi önemli isimler bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Moskova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

tgbmobilWeb@haberler.com:

Helal olsun Putin

Yanıtla049
Turkiye:

Bu dilden anlarlar ancak Helal sana Putin

Yanıtla045
sami:

NERDE TÜRK MEDYASI BAKIN PUTİN NELER YAPIYOR ULUSALCILAR LAİKLERE DUYRULUR

Yanıtla320
hüseyin:

helal sana Haydar Hocayı danışmanyaptın dünya lideri oldun bizim insanımız hala haydar hocayı tanıyamadı ne diyelim Haydar hoca herkese kapısı açık nasiplenen nasipleniyor inşaallah bir gün bizde nasipleniriz

Yanıtla184
russian instute:

putin dersini iyi çalışmış

Yanıtla118
xxxmobilWeb@haberler.com:

Bence dogru karar gezide bizde alsakdık geziyi dışardan yönetenler giremezdi

Yanıtla312
kel alakaMobil-ANDROID:

medya nerde yazsaniza bunları putin diktator olmus desenize nerdesiniz

Yanıtla26
fatih:

kırımı, ukraynanın doğusunu alacam diye bütün dünyayı karşısına aldı. zaten ukrayna eyalet sistemiyle yönetiliyor. kırımda zaten ruslar hakim. ukraynanın doğusunda ruslar hakim. dünyanın dörtte biri rusyanın. toprak hırsı, insanın aklını yokediyor. hata yaptı. dünyayı g7 ülkeleri yönetiyor.

Yanıtla14
TATAR RAMAZANmobilWeb@haberler.com:

Adamda tam yaban domuzu tipi var

Yanıtla41
HINÇ:

buda rusyanın agası,

Yanıtla05
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title