Haberler

Recep Bozlağan: "İstanbul Nüfusu Burada Durmalı"

Abone Ol

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Recep Bozlağan, İstanbul'un siyasi, demografik, tarihi ve kültürel özelliklerine vurgu yaparak, "İstanbul'un geleceği bugünden planlanmalı."

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, İstanbul'un siyasi, demografik, tarihi ve kültürel özelliklerine vurgu yaparak, " İstanbul'un geleceği bugünden planlanmalı. Nüfusumuz şu anda 16 Milyon oldu ve nüfusumuz burada durmalı" dedi.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, Haber Türk'te Didem Arslan Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına canlı yayın konuğu olarak katılarak önemli açıklamalar yaptı. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı da olan Prof. Dr. Recep Bozlağan, İstanbul son yıllarda bütün dünyanın gözlerini kamaştıran bir gelişim sürecine girdiğini belirtti.

Prof. Dr. Recep Bozlağan, "İstanbul'un her tarafı adeta bir şantiye görünümünde. Neredeyse her ilçede büyük alış veriş merkezleri, rezidanslar, iş merkezleri, kuleler ve toplu konutlar inşa edilmekte. Ancak yeni yapılaşma sürecinde İstanbul siluetine hiçbir önem verilmediği gibi, birtakım yanlış öğeler de bulunuyor. Aileyi parçalayan, insanları soyutlayarak atomize eden, insani değerleri yok eden, maddiyat adına ne varsa kutsayan, maneviyat adına ne varsa gündelik hayatın dışına iten materyalist, faydacı, fırsatçı, bencil ve haz düşkünü hayat tarzı ne yazık ki öne çıkmakta" dedi.

Dikey büyümeye şiddetle karşı çıkan Prof. Dr. Recep Bozlağan, Başbakan Erdoğan'ın, "Yüksek bina inşa etmek maharet değildir. Yüksek binalar insanoğlunu topraktan uzaklaştırır. Bizim mimarimizde yatay yapılaşma egemendir" sözlerini de inşaat firmalarına hatırlatarak, "Yüksek binalar, insanla şehir, dolayısıyla insanla devlet arasındaki halkalara zarar verir. İnsanla devlet arasındaki halkalar, stratejik önemdedir. İnsan, aile, sokak, mahalle, şehir ve devlet unsurlarından oluşan halkalar, devlet ve insan arasındaki bağı kuvvetlendirmektedir. İnşaat şirketlerimiz ve kamu yöneticilerimiz bu hususlara dikkat etmeli" diye konuştu.

İstanbul'un siyasi, demografik, tarihi ve kültürel özelliklerine vurgu yapan Prof. Dr. Bozlağan, "İstanbul'un geleceği bugünden planlanmalı. Nüfusumuz şu anda 16 Milyon oldu ve nüfusumuz burada durmalı" diyerek sözlerini tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi Recep Bozlağan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title