Haberler

Rehabilitasyon Merkezleri 'Damar İzi'ne Hazırlanıyor

Güncelleme:
Abone Ol

İlimizde faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezlerinin kurucu ve müdürleri, Kocaeli Ticaret Odası'nda bir araya gelerek 'damar izi' sistemine hazırlık çalışmalarını masaya yatırdı

Engelli bireylerin topluma kazandırılması, ekonomik ve sosyal refahını sağlayacak şekilde mevcut yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla kurulan ve bu doğrultuda ilimizde faaliyetlerini sürdüren özel eğitim rehabilitasyon merkezleri, sorunlarına çözüm üretmek ve hayata geçirecekleri projelerin detaylarını görüşmek amacıyla Kocaeli Ticaret Odası'nda toplantı gerçekleştirdi.

SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Kocaeli Ticaret Odası 15. Meslek Komitesi (Bilişim, Eğitim ve Büro Malzemeleri Grubu) Başkanı Fatih Ekinci'nin öncülüğünde gerçekleşen toplantıya, rehabilitasyon merkezlerinin kurucuları ve müdürleri katıldı. İlginin yoğun olduğu toplantıda, katılımcılar ilk olarak hastane ve rehabilitasyon merkezlerinde hizmet verirken karşılaştıkları sorunları görüşerek, çözümü noktasında fikir alışverişi yaptı.

DAMAR TANIMA SİSTEMİ

Akabinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde uygulamaya girecek olan avuç içi damar okuma sistemine geçişte yapılması gerekenler değerlendirildi. Müdürler, sektörde köklü değişiklikler getiren "Milli Eğitim Bakanlığı Özel eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile ilgili 8 Eylül Pazartesi günü bilgilendirme semineri düzenleme kararı alarak, toplantıyı sonlandırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title