Haberler

Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, Gülsüm Kabadayı'yı Kutladı

Abone Ol

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, Antalya'da 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu felçli kalan ve 'Umut bebek' adıyla tanınan gencin bakımını üstlenerek hayata tutunmasına yardımcı olan Gülsüm Kabadayı'ya teşekkür mektubu...

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Antalya'da 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu felçli kalan ve 'Umut bebek' adıyla tanınan gencin bakımını üstlenerek hayata tutunmasına yardımcı olan Gülsüm Kabadayı'ya teşekkür mektubu yolladı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar imzasıyla Gülsüm Kabadayı'ya gönderilen mektupta, "Sayın Gülsüm Kabadayı, Antalya'da geçirdiği kaza sonucu yatalak duruma düşen bir Rus çocuğa 5 yıldır bakarak koruyucu ailelik gibi kutsal bir görevi üstlendiğinizi medyadan öğrenmiş bulunmaktayım. Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın uzattığınız 'sevgi eli' bir insana hayat vermiştir" ifadelerine yer verildi.

Rektör Prof. Dr. Attar, mektubunun devamında, Gülsüm Kabadayı'nın uzattığı elin, diplomatların ve politikacıların Türk-Rus dostluğuna uzattığı elden daha büyük ve anlamlı bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Tarih, dünyanın hiçbir kadınını, Türk kadını kadar milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştığını yazmıyor ise, sizin gibi hamiyetperver Türk kadınları olduğunu da yazacak ve yazmaya devam edecektir. Giresun Üniversitesi ailesi olarak örnek davranışınızdan ötürü bir kez daha sizi kutluyor, esenlikler diliyorum."

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ın övgü dolu kutlama mektubunu çerçeveletip elinde tutan Gülsüm Kabadayı, "İşte benim için en büyük ödül budur. Değerli hocalarımın övgü dolu sözlerini duymak ve onlardan mektup almak beni mutlu ediyor, güç veriyor. Rusya'dan, İngiltere'den, Azerbaycan'dan, Gürcistan'dan anneler arayıp, 'kalbimizi ısıttın' diyorlar. Beni bu sözler mutlu ediyor" diye konuştu.

Bu arada, Antalya'da yaşayan Özbekistan vatandaşları Leyla Şamilov ile Esra Salim da Gülsüm Kabadayı'yı evinde ziyaret ederek, Umut'a yemek yedirdi ve temizliğine yardımcı oldu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Giresun Üniversitesi Aygün Attar Politika Antalya Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title