Haberler

Rektörden Yalıkavak Belediye Başkanına Ziyaret

Güncelleme:
Abone Ol

Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar ve beraberindeki heyet Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'ı makamında ziyaret etti.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Bodrum Sanayici İşadamları Derneği (BOSİAD) Başkanı Mustafa Er ve beraberlerindeki heyet Yalıkavak'ta incelemeler yaptıktan sonra Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'ı makamında ziyaret etti.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. D Mansur Harmandar, "Bodrum İhmal edilmiş Bodrum'da 200 öğrencimiz yok. Turizm ve denizcilik ile ilgili üniversite yapmamız gerekli. Denizcilik ile ilgili girişimlerimiz oldu. İmar sorunları yüzünden arkadaşlarımız proje yapamadılar. YÖK başkanımız ziyaretinde burayı çok sevdi. Burada bir okul inşa edilmesini istedi. Bu bizim için bir fırsat. Bizim buraya bir değil birkaç tesis yapmamız gerekli. 30 bin öğrencimiz var ancak Bodrum bu potansiyelden hiç yararlanamıyor. Bodrum güzel, Yalıkavak güzel. Buralarda okullarımızı bir an önce faaliyete geçirmeliyiz. Sadece turizm değil, denizcilik ve sağlık ile ilgili tesisler yapabiliriz" dedi.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise ziyaretten çok memnun olduğunu belirterek, "Yalıkavak'da kullanabileceğimiz alanlarımız var. Bunlardan birisi yaklaşık 60 dönüm. Biz bu anlamda birtakım planlamalarda yaptık. Mesela öğrencilerin kalacak yer problemleri için ikinci konutlar ile ilgili projeler geliştirdik. Beldemizde üniversitenin bir fakültesinin olması bizleri çok mutlu eder. Bu anlamda elimizden gelen desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muğla Üniversitesi Mansur Harmandar Mustafa Saruhan Bodrum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title