Haberler

Rektöre 'Saraç Çetesi' Sözüne Verilen Tazminat Kararını Yargıtay Bozdu

Abone Ol

Diyarbakır Dicle Üniversitesi yönetimini YÖK'e şikayet etmesi ve bir televizyon kanalında yaptığı konuşmalar nedeniyle Üniversiteden 2009 yılında atılan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet İnan hakkkında Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'a hakaret ettiği ve 'Saraç çetesi' dediği için yerel mahkemenin verdiği 6 bin liralık manevi tazminat kararını Yargıtay bozdu.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi yönetimini YÖK'e şikayet etmesi ve bir televizyon kanalında yaptığı konuşmalar nedeniyle Üniversiteden 2009 yılında atılan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet İnan hakkkında Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'a hakaret ettiği ve 'Saraç çetesi' dediği için yerel mahkemenin verdiği 6 bin liralık manevi tazminat kararını Yargıtay bozdu. Yargıtay bozma kararına, yerel mahkemenin, Doç. Dr. İnan'ın da Rektör Prof. Dr. Saraç hakkında açtığı karşı davada olumlu ya da olumsuz hüküm kurmadığını gerekçe gösterdi.  Doç. Dr. İnan, hukuk mücadalesini hem Üniversite yönetimine hem de 'Paralel' yargı' olarak değerlendirdiği mahkemelere karşı vermeye devam edeceğini söyledi.

Adıyaman'dan 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde DTP'den aday olan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet İnan, kazanamayınca Üniversiteye geri döndü. Aynı seçimlerde AK Parti'den Diyarbakır 8'inci sıra adayı olup kazanamayan Prof. Dr. Ayşegül Saraç da üniversiteye geri döndü ve 2009 yılında Üniversiteye Rektör oldu. Doç. Dr. İnan, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Saraç ve yönetimini YÖK'e şikayet ettiği ve bir televizyon kanalında yaptığı konuşmalar nedeniyle aynı yıl üniversiteden atıldı.

Üniversiteden atılan Doç. Dr. Ahmet İnan hakkında Rektör Prof. Dr. Ayşegül Saraç, 'kendisine basın yayın yoluyla hakaret ettiği ve 'Saraç çetesi' dedeği iddiasıyla Diyarbakır 5'inci Asliye Hukuk Mehkesi'nde 15 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Mahkeme Doç. Dr. İnan'ı, Rektör Saraç'a 6 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

KARŞI DAVADA HÜKÜM VERİLMEDİ

Aynı mahkemede karşı dava açan Doç. Dr. İnan da, üniverseteden atıldığı için mağdur edildiğini öne sürerek 15 bin lira tazminat istedi. Harçları yatıracak parası olmadığı için Adli yardım isteyen Doç. Dr. İnan'ın karşı davasında ise mahkeme bir hükme varmadı.

İki taraf da 6 bin lira tazminat kararını Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi, asıl dava yönünden hüküm kurulduğunu, fakat davalı- karşı davacı Ahmet İnan'ın davacı- karşı davalıya yönelik istemi hakkında olumlu veya olumsuz bir hüküm kurulamadığını belirterek, bunun Hukuk Mahkemeleri Kanunu hükümlerine aykırılık oluşturduğu gerekçesiyle kararı bozdu.

Doç. Dr. Ahmet İnan, davanın yeniden görüleceğini ve kendisini 2009 yılından beri mağdur eden Üniversite yönetimi ve belgelere rağmen, yaptığı bütün resmi başvurularda ve açtığı davalarda adil karar vermediğini iddia ettiği 'Paralel yargı' olarak değerlendirdiği mahkemelerle yasal mücadelesinin süreceğini söyledi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Ahmet İnan Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title