Haberler

Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar

Abone Ol

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırılara Arap dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor."şiddet ve nefretle" kınadıklarını belirterek, Türkiye'de desteklerini ifade ettiler.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırılara Arap dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Saldırılara ilişkin açıklama yapan Arap ülkeleri, bombalı saldırıları

"şiddet ve nefretle" kınadıklarını belirterek, Türkiye'de desteklerini ifade ettiler.

Mısır, Tunus, Ürdün, Lübnan, Cezayir, Fas, Somali, Suudi Arabistan, BAE, Kuveyt, Katar, Bahreyn başta olmak üzere birçok Arap ülkesinin yanı sıra Arap Birliği, KİK, İİT, IKYB ve çok sayıda sivil toplum kuruluşları, Reyhanlı'daki saldırıyı kınadı.

-Arap Birliği, İİT, KİK, IKYB-

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıları kınadı.

Nebil Arabi, yaptığı yazılı açıklamada "Masum insanları hedef alan terör eylemlerini kınıyoruz" ifadelerine yer verdi. Açıklamada, bu tür saldırıların uluslararası toplum tarafından da kınanması gerektiği belirtildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, saldırıyı şiddetle kınadı.

İİT'den yapılan açıklamaya göre, İhsanoğlu saldırıyı şiddetle kınayarak, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani, saldırıları kınadı. Zeyani, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıların uluslararası kanunlara, ahlaki ve dini değerlere aykırı olduğunu ifade etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) de bombalı saldırıları kınadı. IKBY'den yapılan yazılı açıklamada, "dost Türk halkı ve yakınlarını keybeden ailelerinin acısının paylaşıldığı" ifade edilerek, suçluların yakalanıp yargıya teslim edilmeleri temenni edildi.

Irak hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, "Bu saldırı ve terörün yayılması, tüm ülkelerin, özellikle de bölge ülkelerinin işbirliği yapması gerektiğini gösteriyor. Terörün kökünü kazımak için koordine olunması gerek" denildi.

-Mısır, Tunus, Ürdün, Lübnan-

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr'ın saldırılara ilişkin, "Herkesin bu alçak terör saldırısına tepki göstermesi gerek. Masum insanların hedef alınması, hiçbir şekilde gerekçelendirilemez" ifadelerine yer verildi.

Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib de basına yaptığı açıklamada, "Saldırıları kınıyoruz. Türk halkı ve devletine başsağlığı diliyor, yaralıların Allah'tan acil şifa bulması için dua ediyoruz" diye konuştu.

Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid, Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'a saldırıları kınama mesajı gönderdi. Saldırıların "terör eylemleri" olarak nitelendirildiği mesajda, Tunus'un Türk hükümetinin ve halkının yanında olduğu belirtildi.

Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Momani, açıklamasında, Ürdün hükümetinin Türkiye'nin acısını paylaştığını ve terör olayını şiddetle kınadığını ifade etti.

Lübnan'daki İlerici Sosyalist Partisi Genel Başkanı Velid Canbolat, Reyhanlı'daki saldırıları kınayarak, patlamalarla Ortadoğu'daki gerginliği azaltma çabasında olan Ankara'nın hedef alındığını ifade etti.

Canbolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mesajda, Türkiye halkına ve saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti.

-Cezayir, Fas, Somali, Suudi Arabistan-

Cezayir Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılar kınanırken, "Bu tür bir saldırıyı haklı gösterecek hiçbir gerekçe olamaz. Bu acılı günde Türk halkı ve devletinin yanındayız" ifadelerine yer verildi.

Fas Krallığı'ndan yapılan açıklamada Kral Muhammed'in, "Masum sivilleri hedef alan her türlü terörü şiddetle kınadığı, Türk halkına başsağlığı, ölenlere rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifa dilediği" kaydedildi.

Somali Başbakanı Abdi Ferah Şerdun da saldırıları kınadı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Türkiye bizi destekledi, kardeşlerimiz zor günümüzde yanımızda oldu. Saldırı haberini duyduğumuzda esefe kapıldık" ifadeleri kullanıldı.

Somali'nin de benzer saldırılara maruz kaldığını belirten Şerdun, uluslararası toplumu terör saldırılarına karşı birlik olmaya çağırdı. Şerdun, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti, yaralılar için acil şifa temennisinde bulundu.

Suudi Arabistan Hükümet Sözcüsü Muhyiddin Hoca, "Suudi Arabistan'ın her türlü terör eylemine karşı olduğunu" belirtti.

Hoca, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

-BAE, Kuveyt, Katar, Bahreyn-

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), "korkakça" olarak nitelendirdiği saldırıları, şiddetle kınadığını duyurdu.

BAE Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Devlet ve halk olarak Türkiye'nin yanındayız" denildi. Uluslararası topluma, terör saldırıları karşısında ortak tavır alma çağrısı yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerinde bulunuldu.

Kuveyt Emirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmet el-Cabir es-Sabah'ın, "Masum sivilleri hedef alan, dini, insani örf ve ilkelerle bağdaşmayan iğrenç terör eylemini şiddetle kınıyor ve Türk halkına taziye dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Masum sivillerin ve ülke istikrarının hedef alındığı terör olayının şiddetle kınandığı" ifadesine yer verildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise saldırılar kınanarak, Türk halkı ve hükümetine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilendi. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Reyhanlı Türkiye Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title