Haberler

Rıdvan Şükür, Ihlara Vadisinde

Güncelleme:
Abone Ol

Şükür, bu bölgenin tarihi önemi dışında, doğal güzelliğinin ancak gezilerek ve görülerek analaşılabileceğini söyledi.

Antik yollar ve Roma Ticaret yolları konusunda araştırmalar yapan doğa sporcusu ve dağcı Rıdvan Şükür, ıhlara vadisinde 11 km yürüdü. Melenediz çayının aktığı yöne doğru yürüyen Şükür, ıhlara vadisi içine oyulmuş freskli kiliseleri inceleme ve fotoğraflama fırsatı buldu. Ihlara vadisinin doğal korunaklı yapısının bu bölgeyi hristiyanlık için bir dönem çok önemli bir din merkezi haline getirdiğini söyleyen Şükür, bu bölgenin tarihi önemi dışında, doğal güzelliğinin ancak gezilerek ve görülerek analaşılabileceğini söyledi.

Ihlaradan başladığı yürüyüşünü Yaprakhisar köyünde sonlandıran Şükür, Hasan dağı zirve faaliyeti öncesi ıhlara vadisinde yürümenin kendisinde unutulmayacak izler bıraktığını söyledi.

Binlerce yıllık tarihi geçmişi olan Anadolunun önemli antik şehirlerinden Aksaray ve çevresinde yürümenin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen şükür, bu bölgenin eski tarihinin kendisini etkilediğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ihlara Roma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title