Haberler

Risk Altındaki Çocuklar Ebru ve Fotoğraf Sergisi Açtı

Güncelleme:
Abone Ol

Erzurum Emniyetinin yürüttüğü, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında risk altındaki çocuklar, ebru ve fotoğraf sergisi açtı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında risk altındaki çocuklar, ebru ve fotoğraf sergisi açtı.

Dezavantajlı bölgelerdeki çocukların yaşama kazandırılması ve sosyal faaliyetlerde yer alması amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, bazı bölgelerdeki okullarda öğretim gören öğrencilere ebru eğitimi verildi.

Aynı proje kapsamında 13 işitme engelli öğrenciye de işaret diliyle fotoğrafçılık üzerine kurs düzenlendi. Fotoğraf çekmesini öğrenen ve bunu meslek edinmeyi amaçlayan işitme engelli gençler, kentin farklı yerlerinin tarihi ve turistik mekanlarının, yaşam alanlarının fotoğraflarını çekti.

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen sergide, risk altında bulunan çocukların yaptığı 30 ebru sanatı ile işitme engelli gençlerin çektiği 20 fotoğraf yer aldı.

Serginin açılışını yapan Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, burada yaptığı konuşmada, gençlerle emniyetin arasında ciddi köprülerin olması gerektiğini belirterek, bu köprüleri kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Söz konusu uğraşlar kapsamında projeyi uygulayarak, çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldız, "Çocuklarımızın algılarının son derece yüksek olduğunu biliyoruz. Eğitimin bir ömür boyu sürmesi gerektiğini de biliyorum. Sizlere ne verilirse bunu alacak durumdasınız. Bu yaşlardaki algılarınız çok yüksek" diye konuştu.

Emniyet mensupları olarak olayın başlangıcında çocuklarla olmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan mutlaka uzak durmalarını tavsiye etti.

Bu yaşlarda yapılacak küçük kabahatlerin, suçların ileriki yaşlarda da takip edeceğine dikkati çeken Yıldız, "Eskiden birçok şey kayboluyor, iki çocuk arasındaki kavga unutuluyordu ama artık yeni yasalarla birlikte iki çocuk kavga ettiğinde, birbirine zarar verdiği zaman bir taraf şikayetçi olduğunda bu maalesef adli yargılara taşınıyor. Bizler de orada bir görev almak durumunda, sizlerin ifadesini almak zorunda kalıyoruz" dedi.

Törende, ÇOGEP kapsamında tiyatro eğitimi alan Mecidiye Ortaokulu ile Haşim İşcan Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri de "Nur Baba Efsanesi" isimli oyunu sahneledi.

-

Kaynak: AA / Güncel

Turgut Yıldız Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title