Haberler

Sıcaklıklar dibe vurdu, birçok kent beyaza büründü

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin birçok noktasında hava sıcaklıkları eksiye düştü. Rize, Kastamonu, Erzurum, Kars, Bolu ve Düzce beyaza bürünürken, Uludağ'da da beklenen kar yağışı başladı.

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası Türkiye genelinde sıcaklıklar düştü. Birçok kent mevsimin ilk karıyla tanıştı.

Doğu Karadeniz'de hava sıcaklıklarının düşmesi ile bölgedeki yüksek rakımlı yaylalar ile köylere kar yağdı. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2 bin 300 rakımlı Yukarı Kavron, Huser ve Palovit yaylaları ile bölgedeki köyler beyaza büründü. Yer yer 5 ile 20 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yeşil alanları beyaz örtülü ile kapladı.

Rize'nin Yüksek Kesimlerinde Kar YağışıRize

ERZURUM'DA TERMOMETRELER EKSİ 4 DERECEYE DÜŞTÜ

Erzurum'da hava sıcaklığı eksi 4 dereceye düşerken, yüksek kesimler beyaz örtü ile kaplandı. Karla kaplanan otomobilini temizleyen Faruk Taber, "Kar artık yavaş yavaş kendini gösteremeye başladı. Yaklaşık iki haftadır evde kaloriferler yanıyor. Burası Erzurum, karın ne zaman yağacağı belli olmaz" dedi. Kar yağışı, en çok sabah okula giden çocukları sevindirdi.

Rize'nin Yüksek Kesimlerinde Kar YağışıErzurum

KELTEPE SEZONU AÇTI

Karabük'teki Keltepe Kayak Merkezi, Rusya'dan gelen soğuk hava ile mevsimin ilk karıyla beyaz örtüyle kaplandı. Köylüler kar yağışı altında hem mantar topladı, hemde o kar yağışını kayda aldı.

Rize'nin Yüksek Kesimlerinde Kar YağışıKarabük

YILDIZ DAĞI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Sivas'ın kış turizm merkezi Yıldız Dağı'nda dün akşam başlayan kar yağışı aralıklarla etkili oldu. Kente 58 kilometre uzaklıktaki kayak merkezinde, 2 bin 226 ile 1636 metrelik iki telesiyej, 804 metrelik teleski, değişik uzunluklarda kayak pistleri, kızak pisti, yürüyen bant ve t-bar gibi mekanik tesisler ile otel, kafe ve restoran bulunuyor. Öte yandan kent merkezinde de soğuk hava etkili oluyor.

Rize'nin Yüksek Kesimlerinde Kar YağışıSivas

KARS'TA YAĞMUR YERİNİ KARA BIRAKTI

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gün boyu etkili olan soğuk hava ve yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saatlerinde yağmaya başlayan kar, yüksek kesimleri kısa sürede beyaza bürüdü. Sarıkamış Kayak Merkezi'nde kar yağışının aralıklarla devam ederken, hava sıcaklığı da hissedilir şekilde düştü.

Rize'nin Yüksek Kesimlerinde Kar YağışıKars

KASTAMONU'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Kastamonu merkezinde sağanak etkili olurken, kentin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı etkisini artırdı. Devrekani, Seydiler, Ağlı ve Küre ilçelerinin yüksek kesimleri ile Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinin il merkezine ulaşımını sağlayan kara yolu güzergahının Isırganlık ve 1450 rakımlı Yaralıgöz Geçidi'nde kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı. Bazı araçlar kayarak yoldan çıkarken, araçlar ekiplerin çalışmaları sonucu yola devam edebildi. Kar yağışının ardından Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri kar küreme çalışması başlattı.

Sıcaklıklar dibe vurdu, birçok kent beyaza büründüKastamonu

ULUDAĞ'A MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Öte yandan; Düzce, Bolu ve Bursa'nın yüksek kesimleri de soğuk hava ve kar yağışından nasibini aldı. Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'da da beklenen kar yağışı başladı.

Rize'nin Yüksek Kesimlerinde Kar YağışıUludağ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Hava Durumu Çamlıhemşin Kastamonu Erzurum Türkiye Uludağ Güncel Düzce Yaşam Dünya Doğa Bolu Kars Rize Ağlı kar Hava Durumu Doğa Yerel Haberler Yaşam Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

zebil animation:

bu sene sonbahar yağışlı başladı ve kış erken gelecek gibi

Yanıtla025
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title