Haberler

Rus-Abd Dışişleri Bakanlarının Görüşmesi

Abone Ol

Rusya ve ABD arasında Suriye krizi konusunda süren anlaşmazlık, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC)zirvesinde de devam etti.

Rusya ve ABD arasında Suriye krizi konusunda süren anlaşmazlık, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC)zirvesinde de devam etti.

Rusya'nın Vladivostok şehrinde düzenlenen APEC zirvesinde, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton arasındaki ikili görüşmenin ardından, taraflar arasında Suriye krizi nedeniyle süren anlaşmazlığın devam ettiği görüldü.

Görüşmeyi değerlendiren Clinton, iki ülke arasında Suriye konusunda derin görüş ayrılığı bulunduğunu vurgularken, ABD'nin Suriye muhalefetini desteklemeye devam edeceğinin altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise, görüşmeyle ilgili daha önce yaptığı değerlendirmede, Rusya'nın Suriye kriziyle ilgili Cenevre'de varılan mutabakatın onaylanması için konuyu BM Güvenlik Konseyi'nin gündemine getireceğini açıklamıştı.

BM Güvenlik Konseyi'nin ay sonunda toplanması bekleniyor.

Muhabir: Halit Gülşen

Yayıncı: Ogün Duru - MOSKOVA

Kaynak: AA / Güncel

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title