Haberler

Rusya BM'den Beklediğini Bulamadı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin Suriye'ye girmeye hazırlandığını öne sürerek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağıran Rusya, beklediğini bulamadı.

Rusya, Türkiye'nin adını vermeden " Suriye'ye top atışlarına son verilmesi, kara harekatı yapılmaması ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması" yönünde BM Güvenlik Konseyi'nde karar alınmasını talep etti. Ancak veto yetkisi bulunan Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve İngiltere'den destek görmedi.

TÜRKİYE İDDİALARI YALANLADI

NTV'nin haberine göre Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Halit Çevik, Rusya'nın iddialarını yalanladı.

Çevik, "Kendimizi savunmak için uluslararası hukuk altındaki haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Ancak Türkiye, BM Güvenlik Konseyi kararı ya da parçası olduğumuz uluslararası koalisyonun ortak bir eylemi olmadan Suriye'ye kara gücü göndermeyecek" dedi. Halit Çevik, Türkiye'nin angajman kurallarını uyguladığını ve bu kapsamda Suriye'den gelen ateşe karşılık verdiğini vurguladı.

ABD'DEN TEPKİ

Amerika Birleşik Devletleri'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power da Rusya'ya tepki gösterdi. Power, Rusya'nın, mevcut kararları uygulamayıp "dikkat dağıtmaya çalıştığını" ifade etti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Birleşmiş Milletler Türkiye Suriye Dünya Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (28)

Recep Atli:

Türkiyenin sinirlarini koruma hakki vardir. Sen Ermenistan ve Suriye sinirimiza silah yigiyorsun, Karadenizde savas gemileri ile manevra yapiyorsun, yetmedi savas ucaklarin 10 kere ikaz edildigi halde sinirlari ihlal ediyor, Türkiye üzerinden füze firlatiyorsun, sonrada Türkiyeyi sikayet ediyorsun. Peki biz Rusyanin dogu Karadeniz kiyilarina savas gemilerini göndersek, ayni sizin yaptiginiz gibi silahlarida topraklariniza dogrultsak siz ne yapardiniz? Votkayi fazla kacirma, sacmaliyorsun Putin.

Yanıtla753
TC düşmanı mısın savaş kışkırtıcılığı yapma:

Recep Atlı atma, Osmanlı Döneminde değiliz ki askerimiz beden gücüyle manevi güçle saldırıp savaş kazansın artık Uzay çağındayız Rusya uzaya füze gönderiyor biz yaya kalıyoruz, ordunun silahlarını bile ABD ve Rusayanın ürettiği silahlardan alıyoruz ama bize artık kullanmadıkları eski Silahları satıyorlar en yeni teknolojik Olanları kendileri kullanıyorlar. Artık insansız Uçaklar, Füzeler var terör nedeniyle askerimiz yıprandı savaşa girmemiz demek TC''nin bitmesi bölünmesi demek olur, kışkırtma.

78
her sey vatan icin:

Iyi ki varsin Putin, allah razi olsun senden, buyuksun, yureklisin, dostunun yanindasin.

Yanıtla408
Azeri sünni:

Türkiye tam destek, Türkiyeye yardim etmeyk Islam Dünyasina yardim etmekdir

Yanıtla333
ozermis:

sen once kendine bir yardim et

91
azik:

idi nahui

61
AZERI:

AZİK:=XACIK. ppoterpi . . posmotrikm kto kogo

00
Embesil:

Bir türk dünyaya bedeldir

Yanıtla1124
sisi:

hadi len ordan, aptal

184
ermeni:

rusya affetmez

Yanıtla273
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title