Haberler

Rusya'dan Haniye'nin öldürülmesine ilişkin açıklama: Gerilimin daha da tırmanmasına yol açacak

Güncelleme:
Abone Ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov tarafından yapılan açıklamada "Bu kesinlikle kabul edilemez bir siyasi suikasttır ve gerilimin daha da tırmanmasına yol açacaktır" ifadeleri yer aldı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Hamas lideri İsmail Haniye'ye yönelik suikastın siyasi bir cinayet olduğunu ve bölgede gerilimin tırmanmasına yol açacağını söyledi.

"GERİLİM DAHA DA TIRMANACAK"

Bogdanov, Rus RİA haber ajansına yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen suikast sonucu öldürülmesine tepki gösterdi.

Söz konusu durumun çok kötü olduğunu vurgulayan Bogdanov, "Bu kesinlikle kabul edilemez bir siyasi suikasttır ve gerilimin daha da tırmanmasına yol açacaktır." ifadelerini kullandı.

NE OLDU?

Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için bulunduğu Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen saldırıda yaşamını yitirdi. Hamas, Haniye'ye yönelik suikastın İsrail tarafından düzenlendiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı İsmail Haniye Güncel Dünya Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (3)

Göktuğ Alperen:

emeği geçenlerden Allah razı olsun bereketi bol olsun

Yanıtla19119
erge_nekon:

Zuriyetine yoğun ilgi duyuyorum alperen

5121
Hakkı Aydın Bulut Karagundostu:

Senin ateşin bol olsun

Yanıtla537
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title