Saç Ekiminde Yanlış Bilinenler
Saç ekimiyle ilgili yanlış inanışların bulunduğunu ifade eden Türk Hair Trans Genel Direktörü Handan Acıkök, yanlış bilgilenme konusunda vatandaşları uyardı.
Acıkök, saç ekimi ile ilgili bilinmesi gerekenleri şöyle sıraladı:
Kişinin ense bölgesinden alınan saç kökleri açık olan bölgelere nakledilir. Yani ekilen saçlar, hastanın kendi saçlarıdır.
Saç ekimi doğal görünüm sağlayabilir. Deneyimli uzman ekibin başarılı bir ekim operasyonu neticesinde yüzde yüz doğallık mümkün.
Saç ektirmek demek, kafadaki açık bölgenin tamamen saçla kaplanması anlamına gelmez. Kişinin sahip olduğu kök miktarına göre belirli bir bölgeye nakil yapılarak da estetik bir görünüm sağlanabilir.
Verici bölgede yeterli kök varsa, saç çizgisi doğal bir şekilde dizayn edilmişse, santimetrekareye yeterli miktarda saç ekilmişse yüzde yüz iyi sonuç alınabilir.
Saçlar dipten beslenir. Besleyici şampuanlar saç dökülmesini engellemekte yeterli değildir.
Saç ekimi ağrılı ve acılı bir süreç değildir. Lokal anestezi yapılmaktadır. İğne korkusu olanlar içinse 10 dk uyutma (sedasyon) ile iğne süreci tamamlanır. Saç ekimi esnasında ise her hangi bir acı hissedilmez.
Kadınlar da saç dökülmesi sorunu yaşıyor. Yaşlılık, hastalıklar ve menopoz sonrası oluşan hormonel değişimler gibi nedenlerle her beş kadından birinin saçları dökülüyor. Ancak kadınlar saç dökülmesini gizliyor. Bununla birlikte kadınlar da saç ekimi yaptırabilir.
GEÇMİŞE GÖRE ÇOK İLERİ SEVİYEDEYİZ
Türk Hair Trans Genel Direktörü Handan Acıkök, 90'lı yıllarda yapılan saç ekimi sonuçlarının hafızalardan silinmediğini belirterek yanlış inanışlara dikkat çekti.
2004 yılından bu yana uygulanan FUE tekniği ve Türk uzmanlarının deneyimi sayesinde son yıllarda mükemmel yakın derecede başarılı sonuçlar elde edildiğini söyleyen Acıkök Türkiye saç ekiminde yurt dışından en çok hasta çeken ülkelerden biri olduğunun altını çizdi.
Dünyada Türk uzmanların pozitif bir algısı olduğunu belirten Acıkök, "Geçmişe göre çok ileri bir seviyedeyiz. Saç ektirmek isteyenlerin kaygıları minimize edildi. Kendilerini uzmanlara emanet edebilirler. Yanlış inanışlar halen oldukça yaygın ancak bunu da aşmak üzereyiz." şeklinde konuştu.