Haberler

Saddam'ın Avukatı, Irak'ı Terketmek İstiyor

Abone Ol

Tutuklu muhalif milletvekili Ahmed Alvani'yi savunmak istediği için iktidarın baskı ve suçlamalarına maruz kaldığını belirten Saddam Hüseyin'in eski avukatı Bedi Arif, Irak'ı terketmek istediğini söyledi.

Tutuklu muhalif milletvekili Ahmed Alvani'yi savunmak istediği için, iktidar partisi Dava'nın baskı ve suçlamalarına maruz kaldığını belirten Irak'ın idam edilen devrik devlet başkanı Saddam Hüseyin'in de avukatlığını yapan Bedi Arif, ülkeyi terketmek istediğini söyledi.

Arif, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Nuri el-Maliki'ye karşı Enbar'da başlatılan gösterilere verdiği destekten dolayı tutuklanan parlamenter Ahmed Alvani'nin avukatlığını yapmak istediğini, ancak çeşitli baskı ve engellemelerle karşılaştığını belirtti.

Arif, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Parlamenter Ahmet Alvani'yi savunmak istediğim için Nuri Maliki'nin çevresinden ve partisi Dava'dan ağır baskılar ve suçlamalara maruz kaldım. Bana, 'sen terör faaliyetlerine bulaşmış Ahmet Alvani'yi nasıl savunursun' diye tepki gösterdiler. Parti yetkilileri, beni sürekli rahatsız ediyor. Onun için Maliki'nin başbakan olduğu, yolsuzluğa bulaşmış ve kalpleri kinle dolu kişilerin yönetici olduğu bir ülkede kalmak istemiyorum, Irak'ı terketmek istiyorum."

Bir zamanlar Dava Partisi ve İslami Konsey üyeleri ile Mukteda el-Sadr hareketine bağlı insanları savunduğunu anlatan Arif, o dönem muhalif olan bu kesimlerin avukatlığını yaptığı için Baas rejiminden hakarete ve baskılara maruz kalmadığını belirterek, "Sizler ABD ve İsrail'in tanklarıyla iktidara geldiniz. Bu yüzden bana saldıramazsınız, bu hakaretleri yapamazsınız" sözlerini kaydetti.

Bedi Arif'in avukatlığını yapmak istediği Ahmed Alvani, Irak'ta Maliki hükümetine karşı düzenlenen protestolara verdiği destekle biliniyor. Alvani, 28 Aralık'ta Enbar'daki evine düzenlenen kanlı baskınla gözaltına alındı. Bu olaydan sonra Enbar vilayetinin Felluce ve Ramadi kentlerinde, ordu birlikleriyle silahlı aşiret grupları arasında çatışmalar başlamıştı. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Saddam Hüseyin Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title