Haberler

Sağlığına Kavuştuğu Gerekçesiyle Maaşı Kesildi

Abone Ol

Mersin'in Mut ilçesinde, 2006 yılında felç olan ve malulen emekliye ayrılan bir vatandaşın, sağlığına kavuştuğu gerekçesiyle emekli maaşı kesildi.

Mersin'in Mut ilçesinde, 2006 yılında felç olan ve malulen emekliye ayrılan bir vatandaşın, sağlığına kavuştuğu gerekçesiyle emekli maaşı kesildi.

Mersin'de bir otelde teknik servis elemanı olarak çalışan Abdullah Büyüktatlı (50) 2006 yılında hastalanarak felç oldu. 2 yıl boyunca istirahat raporlu olarak SGK'dan maaş alan Büyüktatlı, 2008 yılında yüzde 68 çalışamaz raporuyla malulen emekli edildi. Büyüktatlı, bu yıl girdiği kontrolde de yüzde 79 çalışamaz raporu aldı. Ancak, Büyüktatlı'nın çalışma gücünün üçte ikisini kaybetmediği gerekçesiyle emekli maaşı kesildi. Büyüktatlı, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"2006 yılında felç olduktan sonra 2 yıl boyunca istirahat raporlu olarak SGK' dan maaşımı almaya devam ettim. İyileşemeyince malulen emekli olabilmem için SGK' na müracaat etim. Müracaatımdan sonra 1 Ekim 2008 tarihinde emekli oldum. 2010 yılında tekrar kontrole tabi tuttular kontrolde raporum yüzde 68 çıktı. Bu rapor üzerine 4 ay boyunca emekli maaşım kesildi. İtiraz ettim 4 aylık birikmiş paramı da geri alarak tekrar emekliliğime kavuştum. Daha sonra SGK'dan adıma bir yazı geldi '2011 yılının son ayında tekrar rapora tabi tutulacaksın' dendi. 19 Aralık 2011 tarihinde rapor için SGK'dan bir evrak alarak Mersin Tıp Fakültesine gittim. Bana hastaneden yüzde 79 rapor verildi. Bu rapordan sonra 23 Mart 2012 tarihinde SGK'dan

bana gelen bir yazıda maaşımın kesildiğine dair yazı geldi. İtiraz etmeme rağmen kabul edilmedi."

Hastalıklarının devam ettiğini ve son olarak kalbinden anjiyo olduğunu kaydeden Büyüktatlı, "Tedavim devam ediyordu ve hasta takip programındaydım. Son kontrolümde de yüzde 79 rapor almama rağmen 23 Mart 2012 tarihinde iyileştiğim gerekçesiyle emekli maaşım kesildi. Emekli maaşım kesildiği için sosyal güvencem de ortadan kalktı. Emekli edildiğim ve iyileşemediğim için eski işime de dönemedim. Zaten dönecek olsam da sağlık durumum elverecek durumda değil. Emekli maaşım olmadığı için evimi geçindiremiyorum, çok zor durumdayım" dedi.

Sağlık kontrolleri için yeşil karta müracaat ettiğini ifade eden Büyüktatlı, "Üzerime kayıtlı gayrimenkulüm olmadığı için yeşil kart aldığını ifade etti. 2 çocuğum birde eşim var. Oğlum Sezgin, üniversiteyi bitirdi. Parasızlıktan masterini yaptıramadım. Bu yılda memurluk için açılan sınava 40 TL harç yatması gerekirdi onu da yatıramadığımdan oğlum imtihana giremedi. Kızım Serap ise üniversite de okuyor. Okutmakta güçlük çekiyorum. Şuan eşim bana baktığı için 650 TL bakım parası alıyor. Bundan başka gelirim yok. Bununla ev kirası ve diğer ihtiyaçlarımızı karşılayamaz duruma geldik. SGK'da durumumu anlatan raporları sundum. Bana 'yargıya başvuracaksın' dediler bende yargıya dilekçe verdim. Sonucunu bekliyorum" diye konuştu.

SGK'NIN RAPORA CEVABI

SGK Mersin İl Müdürlüğü yetkilileri ise Mersin Üniversitesi Rektörlüğü Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma Biriminin Abdullah Büyüktatlı adına düzenlemiş olduğu 16 Ocak 2012-137 sayılı Sağlık Kurulu Raporu, Sosyal Sigortalar Yüksek Sağlık Kurulunca incelendiği 6 Haziran 2012 tarih, 43/4512 sayılı kararı ile çalışma gücünün en az üçte ikisini kaybetmemiş olduğundan malul sayılamayacağına karar verildiğini, uygulamanın bu yönde olduğunu açıkladılar. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyüktatlı 23 Mart Mut Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title