Haberler

İşin aslı farklı çıktı! "Suriyelilere özel hastane" söylentisi ortalığı karıştırdı

Güncelleme:
Abone Ol

Konya'da Suriyelilere özel kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacağı iddiasıyla ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan açıklama geldi. İddiaları yalanlayan Bakan Memişoğlu, "5-6 yıl önce o günkü şartlara göre söylenmiş birkaç kelimeyi dezenformasyon şeklinde sosyal medyada yayan arkadaşlarımızın ne düşünceyle bunu yaptıklarını anlamış değilim." dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Amasya'da yaptığı açıklamada, sosyal medyada Suriyelilere özel kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacağına dair iddiaları yalanladı. Memişoğlu, iddiaların 5-6 yıl önce söylenmiş sözlerin yanlış yorumlanmasından kaynaklandığını belirtti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Amasya'da temaslarda bulundu. Memişoğlu, çiçeklerle karşılandığı Amasya Valiliği ziyaretinde şeref defterini imzaladı, ardından Vali Önder Bakan ile görüştü. Bakan Memişoğlu, gazetecilere, Anadolu'nun kadim ve tarihi şehri Amasya'nın sağlık hizmetlerinde daha iyi olması için çalıştıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Suriyelilere Özel Hastane İddialarına YanıtSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu

BAKAN MEMİŞOĞLU'NDAN "SURİYELİLERE ÖZEL HASTANE" İDDİALARINA YALANLAMA

Memişoğlu, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, " Konya'da Suriyelilere özel kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacağı" yönündeki iddialarla ilgili şunları ifade etti: "5-6 yıl önce o günkü şartlara göre söylenmiş birkaç kelimeyi dezenformasyon şeklinde sosyal medyada yayan arkadaşlarımızın ne düşünceyle bunu yaptıklarını anlamış değilim. Bizler misafirlerimize her türlü hizmeti veririz ancak bunu kötü niyetle kullanan ve 5 yıl önce il müdürümüzün söylediği birkaç ifadeyi kötü niyetli sosyal medyada paylaşan arkadaşların yanlış yaptığını düşünüyorum.

"BÖYLE BİR DURUM YOK"

Böyle bir durumumuz olmadığı gibi bunu da anlamlandıramıyoruz. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum ki sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sosyal amaçlı bütün Türkiye Cumhuriyeti'ndeki vatandaşlarımıza, onun yanında misafirlerimize, hatta sağlık turizmi kapsamında dünyanın herhangi bir ülkesinden gelip sağlık hizmeti almaya çalışan insanlarımıza da sunmakla mükellefiz ve en iyisini yapıyoruz. Daha da iyisini yapacağız. O nedenle özellikle koronavirüs salgınında sağlık sistemimizin, sağlık çalışanlarımızın, sağlık altyapımızın ne kadar iyi olduğunu bütün dünya gördü."

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Memişoğlu Dezenformasyon Yerel Haberler Sağlık Bakanı Sosyal Medya Politika Hastane amasya Güncel Medya Çocuk Konya Yerel Haberler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

Erdem Sen:

atés olmayan yerden duman ciktigi gorulmemistir şimdiye dek...

Yanıtla35155
Blackened:

Bu misafir söyleminin suyu çıktı artık!

Yanıtla18155
Ülkücü Gençlik:

Açık açık suriyelilere özel hastane yapacağız diyorsun, neyi yanlış anlamışız?

Yanıtla24136
Cabbar aga:

Kim Ne derse desin ülkede Suriyeliler kendi vatandaşlarımızdan daha çok üstün görünüyor devleti yönetenler tarafından dünyanın hiçbir ülkesinde mülteciler bu kadar el üstünde tutulmuyot yarın halkların kardeşliği diyip şu harayı verin derlerse şaşırmayın bugün ise Esad la görüşmek için resmen yalvariliyor

Yanıtla19122
Hasan Turk:

Yok cunku normal hasteneler surilerin emrinde zaten ilac bile bedava sonra ssk eyt yi karsilamiyor hadi ordan .

Yanıtla1897
SERVET BİLGİN:

YAPILALI ÜLKE ONLARA AİT.

Yanıtla1666
Fırat Soydan:

yalanladıkları herşeyi yaptılar demekki yapacaklar

Yanıtla1367
ABDURRAHİM ÖZKALDI:

5-6 yıl önce neden böyle bir söz söylediğinizi de TÜRK HALKI anlamış değil. Herşey olundu bu ülkede , bir tek TÜRK olunamadı. Zaten sonradan kazanılmıyor da..

Yanıtla1462
İbrahim Demirel:

Yalan atıyorsunuz bari düzgün atın. Bunun gerçek olma ihtimaline 5 yaşındaki çocuklar bile inanmaz.

Yanıtla5024
ismail bey :

Onların hastanesi ayrı olsa iyi olur. doğumevindeki 100 hastadan 60 ı suriyeli çünkü... Bize yer kalmadı memlekette....

Yanıtla1054
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title