Haberler

Bakan Koca, korona salgının vahametini İspanyol Gribi'yle anlattı: 50 ila 100 milyon can kaybı olmuştu

Güncelleme:
Abone Ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1918'deki İspanyol Gribi'nin koronavirüsle aynı şekilde bulaştığına dikkati çekerek, "İspanyol Gribi'nde tahminen 50-100 Milyon can kaybı oldu. Sizce, can kaybı neden I. Dünya Savaşındakinden bile fazlaydı?" uyarısında bulunarak tedbirlere uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1928 yılında tüm dünyayı etkileyen ve 50 ila 100 milyon insanın ölümüne neden olan İspanyol Gribi üzerinden tedbirlere uyulması gerektiğini söyledi.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İspanyol Gribi'ne atıf yaparak "100 yıl önce dünya bir salgın yaşadı. İspanyol Gribi salgınında tahminen 50-100 Milyon can kaybı oldu. Hastalığa yol açan H1N1 virüsü, bugünkü Koronavirüsle aynı şekilde bulaşıyordu. Sizce, can kaybı neden I. Dünya Savaşındakinden bile fazlaydı? Üzerinde düşünmeye değer bir soru." dedi.

"İSYANYOL SALGININDAN DERS ALALIM"

Koca açıklamasının devamında, "İspanyol Gribi salgınında, Koronavirüsle aynı şekilde bulaşan H1N1 virüsüne karşı alınacak tedbir de aynıydı: Maske, mesafe, temizlik. Bunlar iyi bilinmiyordu, yaygın uygulanmadı. Virüs 500 Milyon insana bulaştı. 50 ila 100 Milyon can kaybı oldu. O salgından tedbir dersi alalım." uyarısı yaptı.

Bakan Koca, korona salgının vahametini İspanyol Gribi'yle anlattı: 50 ila 100 milyon can kaybı olmuştu

İSPANYOL GRİBİ NE ZAMAN OLDU?

Sağlık Bakanı Koca'nın örnek vererek uyardığı İspanyol gribi 1914-18 arasında yaşanan birinci dünya savaşı sırasında görüldü.

Virüs önce Avrupa'da başlayarak bütün dünyaya yayıldı. İki yıl etkisini sürdüren İspanyol Gribi salgını dalgalar halinde yayılarak milyonlarca insanın yaşamında büyü yıkımlar yarattı. 1918-1919 yıllarında kış aylarında yaşanan İspanyol gribi salgınında 500 milyon kişi hastalandı. 50 ila 100 milyon arasında insan hayatını kaybetti. 1918 sonbaharında başlayan bu salgında kaybedilen insan sayısı 1. Dünya savaşında kaybedilenlerden daha fazlaydı. Kasım 1918'de sona eren savaşın, virüsün dünyaya yayılma şekli üzerinde önemli bir etkisi olmuştur. Hatta adını bile savaş nedeniyle aldı.

Bakan Koca, korona salgının vahametini İspanyol gribiyle anlattı: 50 ila 100 milyon can kaybı olmuştu

500 milyon insanı etkileyen virüs aslında İspanya'da başlamadı. İlk vakalar İspanya'daki ABD askeri kamplarında görüldü. İspanya, diğer ülkelerden daha fazla etkilenmedi ama İspanya çatışma sırasında tarafsız kaldığı için salgın olduğunda hastalık raporlarını rahatça bildirdi.Fransa, Birleşik Krallık, Almanya, Birleşik Devletler ve başka ülkelerdeki medya, moral bozukluğu olmaması için ülkelerdeki vakaları görmezden gelerek sağlıklı ve doğru bilgi vermediler.

Kaynak: AA / Güncel

Fahrettin Koca Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

Büşra:

Belki de insanlar 1918''deki virüs iddası hakkında yeterince farkında olamadılar ve gerçek olmayan bir salgını bahane eden hükümetler insanların yanlış tedavilerle ölmesini sağlayan kişilere teslim edildiler. Milyonlarca insan tedavi oluyoruz sanarlarken öldürüldüler belki de. . . Nereden bilebiliriz ki ? Kasten işsizlik üretip, işsizler var onlara katılmamak için bu düşük ücrete razı olun diyen bir düzende niye otoritelere güvenmek zorunda olalım ki ? Çalışma süreleri azalınca çalışan sayısı arta

Yanıtla13
HES KODU:

Ne diyon sen değişik

20
serkan:

önemli bir bilgi vereyim sizlere İspanyol gribinin ismi sizi yanıltmasın İspanyol gribi Çinli seyyahlar tarafından yani İspanya''ya ve Avrupa''ya gelen Çinliler tarafından avrupa''ya bulaştırıldı yani İspanyol gribi de Çinliler tarafından bulaştırılan aynı koronavirüs Gibi sars Gibi maalesef Çinliler gittikleri her yere ölüm ve virüs götürüyorlar

Yanıtla11
HES KODU:

Çinli ataların varsa kurtuldun

00
Mustafa:

Kıyasladığı salgına bak kendiyle çelişiyor. O zaman bu kadar kalabalık olmadığı halde 1 senede 100 milyona yakın insan öldüve sadece avrupada . Şimdi Doktorlar olana olmayana corona yazdıkları halde 1 senede dünyada 800 bin kişi öldüü. Gripten her sene 650 bin kişi ölüyor DSÖ öyle yazmış sayfasında, salgın değil kandırmaca bu.

Yanıtla01
memet:

1918 deki teknoloji şimdikiyle aynımı bakan bey

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title