Haberler

Sağlık Muhabirleri Derneği 2. Olağan Genel Kurulu

Abone Ol

Genel Başkan Erarslan: "Sağlık muhabirliği gazeteciliğin en önemli alanlardan biri olmasına rağmen Türk basınında yeterince önem verilmiyor, her geçen gün daha fazla kan kaybediyor"

Sağlık Muhabirleri Derneği Başkanı Yusuf Ziya Erarslan, sağlık muhabirliğinin, gazeteciliğin en önemli alanlardan biri olmasına rağmen Türk basınında yeterince önem verilmediğini, her geçen gün daha fazla kan kaybettiğini söyledi.

Sağlık Muhabirleri Derneği 2. Olağan Genel Kurulu Anadolu Ajansı Konferans Salonunda toplandı.

Genel Kurulda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından söz alan Genel Başkan Yusuf Ziya Erarslan, mesleğin sorunlarına değindi.

Bu Genel Kurulun, "Mesleğimize ve derneğimize sahip çıkalım" temasıyla toplandığını ifade eden Erarslan, şunları dile getirdi:

"Sağlık muhabirliği gazeteciliğin en önemli alanlardan biri olmasına rağmen Türk basınında yeterince önem verilmiyor, her geçen gün daha fazla kan kaybediyor. Bu alanda ya stajyerler ya da yeni mezun gazeteciler görevlendiriliyor, yetişen muhabirler de daha sonra başka alanlara kaydırılıyor. Avrupa'da sağlık muhabirleri en az 15-20 yıllık gazetecilerden seçiliyor. Çünkü sağlık muhabirliği toplumun sağlığıyla yakından alakalı bir alan. Sağlıklı bir toplum oluşmasında, sağlık muhabirlerinin de büyük rolü var."

Birkaç gazete ve televizyon dışında sağlık editörlüğü de bulunmadığına dikkati çeken Erarslan, "Bu da mesleğimiz açısından önemli bir sorun. Ayrıca sağlık muhabirleri eğitim, ulaştırma, kültür ve sanat gibi başka alanlara da bakıyor. Oysa sağlık haberlerinin bu alanda uzmanlaşmış muhabirlerce yazılması çok önemli" şeklinde konuştu.

Sağlık Muhabirleri Derneğinin mesleğin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu kaydeden Erarslan, "Sağlik haberlerinin içeriğinin dolu dolu olması, toplumu bilgilendirmesi gerekiyor ancak ne yazık ki son zamanlarda sağlık haberleri magazinleştirilmeye başlandı. Bu mesleğimiz açısından büyük bir sorun" dedi.

Yeni dönemde medyada sağlık haberciliğiyle ilgili bir farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Erarslan, "Mesleğimize sahip çıkmalı, bu alanı önemsemeliyiz. Yeni dönemde de sağlık muhabirliğinin hak ettiği yere ulaşması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

-Yeni yönetim belirlendi

Genel Kurulda daha sonra Sağlık Muhabirleri Derneğinin yönetim, denetim ve onur kurulları için seçimler yapıldı.

Sağlık Muhabirleri Derneğinin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Yusuf Ziya Erarslan (sağlıkmuhabiri.net haber portalı)

Hatice Pala Kaya (Medikal Akademi Gazetesi)

Selma Bıyıklı Adabaş (Anadolu Ajansı)

Nursel Dilek Manavbaşı (Aksiyon Dergisi)

Doruk Çakar (Akşam Gazetesi)

Mete Generaloğlu (Sağlık Dergisi)

İlyas Koç - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title