Haberler

Sağlık Şurası'ndan Beklenen Rapor Gelmedi, Duruşma Ertelendi

Abone Ol

Tutuklandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ı, tutukluyken usulüne uygun muayene etmediği gerekçesiyle 15 doktor hakkında açılan davanın 6. duruşması görüldü

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesinin ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden işadamı Kuddusi Okkır'ı, tutuklu bulunduğu dönemde usulüne uygun muayene etmediği ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmediği gerekçesiyle 15 doktor hakkında açılan davanın 6. duruşması görüldü.

Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Kuddisi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır avukatı Devrim Taş ile katıldı. Sanık doktorlar ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti ise, Ankara Yüksek Sağlık Şurasından beklenen raporun gelmemesi nedeniyle duruşma ileri bir tarihe erteledi.

Mahkeme çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kuddisi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır şunlari söyledi: "Eşim Tekirdağ'da rahatsızlandıktan sona eşimle beni 3 hafta görüştürmediler. 3 hafta sonra savcıya ulaşabildim. Eşimi cezaevi koridorlarında şuuru kapalı yer sedyesinde pislik içinde buldum. Benim elimde yoğun bakımda olan bir hastaydı.

Ben hakim ve savcılarla sağlık nedeniyle tahliye talep ettim. Bu raporu savcılar kale almadan delilleri karartır dediler. Koma halindeki hasta delilleri nasıl karatabilir. Daha sonra yine itiraz etmeme rağmen delileri karartır gerekçesiyle tahliyesine izin verilmedi. Kuddisi Okkır hastanede yoğun bakımda olması gerekirken tekrar hastaneye geri döndürüldü.

Eşimi koma halinde F Tipi Ceza Evine koma halinde ve şuuru kapalıyken gönderdi. Bu yapılan benim eşime işkencedir. Eşim devletin himayesi altındaydı. Eşimi devlet benden almıştı. Ben eşimi sağlıklı olarak devlete teslim ettim. Hem sağlığını bozdular, hem tedavi ettirmediler, göz göre göre ölüme göz yumdular. Ölümüne sebep oldular. Bundan sorumlu olan doktorlar görevlerini yapmamışlardır.

Görevlerini yaptıklarını söylüyorlar, ancak görevlerini yapmış olsalardı eşim komaya girmeyecekti. Buradaki mahkeme biran önce sonuçlansın sorumlular kimse ortaya çıksın. Mahkemeler insanlar yıllarca mahkemelerde bekletiyor. Neden hukuk çalışmıyor" dedi.

OLAY NEYDİ?

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde kalan iş adamı Kuddusi Okkır, 6 Temmuz 2008'de 'Akciğer kanseri, beyin ve kemik metastası' tedavisi gördüğü Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılıgı ise, Sabriye Okkır'ın eşi Kuddusi Okkır'ın ölümünün ardından hastalığının teşhisi konusunda kusurlu oldukları iddiasıyla haklarında şikayette bulunduğu Tekirdağ Devlet Hastanesi doktorları Ş.T.A, E.A, İ.H.T, Ö.M.T, O.E, H.U, M.S.T, T.E, A.T, B.U, A.G, H.I, S.A, O.T. ve Tekirdağ Göğüs Hastanesi doktoru M.M. hakkında "Usulüne uygun muayene yapmadığı ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmediği" gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title