Haberler

Sağlıkçıların Yıpranma Payı Toplu Sözleşmede İlk Sırada Görüşülecek

Abone Ol

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payı hakkının toplu sözleşme masasında görüşülecek ilk konular arasında olduğunu belirtti.

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payı hakkının toplu sözleşme masasında görüşülecek ilk konular arasında olduğunu belirtti.

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Türkiye'de sağlık çalışanlarının sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kaldığını ifade etti. Özdemir, sağlık çalışanlarının emekli olduklarında pay kaybı yaşadıklarını ifade ederek, "Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermaye ile eşitlenmeye çalışılmakta, ancak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması başka bir mağduriyeti beraberinde getirmektedir. Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır. Devlet bir yandan kaçak istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadele ederken diğer yandan kendi çalışanına ek ödeme adı altında ödediği ücreti sosyal güvenlik sistemine dahil etmeyerek çalışanların emekli olduklarında hak kaybı yaşamasına sebep olmaktadır" dedi.

"MASADA HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ"

Sağlıkçıların döner sermaye dağılımında da adaletsizlikler yaşandığını anlatan Özdemir, "Alınan döner sermayelerden vergi kesilirken bu ücretlerin emekliliğe yansıtılmaması sağlık çalışanlarının emekli maaş ücretlerini ve emekli ikramiyelerini yüzde 50 azaltmaktadır. Toplu sözleşmede talebimiz arasında olan ek ödemlerin emekliliğe yansıtılması için masada hakkımızı savunacağız" diye konuştu.

"TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YIPRANMA HAKKI VERİLMELİDİR"

Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlık çalışanları gece gündüz demeden büyük bir özveri ve gayretle yirmi dört saat esasına göre vatandaşlarımıza kesintisiz sağlık hizmeti sunmaktadır. Eksik personel nedeniyle iş yükü fazlalığı, fazla nöbetler, stres, şiddet, dinlenme sürelerinin kısalığı, iş sağlığı güvenliği açısından yetersiz kalınması ve gibi sebeplerden dolayı tüm sağlık çalışanlarına fiili hizmet zammı verilmelidir. Neredeyse tamamı sosyal güvenlik mevzuatına göre 'tehlikeli çok riskli' hizmet grubunda çalışan sağlık çalışanlarının tamamına Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatta olduğu gibi 5 yıla 1 yıl yıpranma payı hayata geçirilmelidir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Özdemir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

fatma:

AllaH AŞKINA HALA SİZİN GİBİLERİNE PRİM VERİP DURMALARI BİZİM SAĞLIK CAMİASI ÇOK ŞEYİ HAKKEDİYOR ŞİMDİYE KADAR SENDİKATAN ONKERE TOPLU İSTİFA ETMELİYDİ. HEP BOŞ LAFLARLA MİLLETİ OYALIYORLAR KOSKOCA BAŞBAKANIN SÖZÜ HİÇ ESAYILDI BİRTANE AK PARTİ VİLLET VEKİLİ ÇIKIPTA YASA ÖNERİ GETİRMEZKEN CHP VE MHP DEKİ MİLLET VEKİLLERİ ÖNERİ GETİRDİ BEN BİR AK PARTİLİ OLARAK UTANÇ DUYUYORUM . VALLAHİ BİZ SAĞLIKÇILARA SİZ KIYMET VERMEZSENİZ BİZDE BU SATTEN SONRA SİZE KIYMET VERMEYİZ KURURA BAKMAYIN. . .

Yanıtla00
...........:

HANİ CUMHURBAŞKANI BAŞBAKANKEN SÖZ VERDİ NOLDU. AĞZIMIZA BİR PARMAK BAL ÇALDI YALANIP DURUYORUZ. BEN ŞİMDİDEN SÖYLÜYORUM 2016 ZAMMI 3 4 ONUDA TAVANA DEYDİN DİYE 2 AY SONRA GERİ ALIYORLAR. BİZİM ZAM 0. 1 0. 0 İSTER BEYEN İSTER BEYENME.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title