Sağlıkta Şiddete Ceza Artırımına Bakan Desteği
Selma Bıyıklı Adabaş - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkçılara şiddet uygulayanlara verilecek cezaların artırılmasından yana olduğunu belirterek, "İşinin başında vatandaşa hizmet eden bir devlet memurunun, sağlıkçının şiddete maruz kalması asla"...
Selma Bıyıklı Adabaş - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkçılara şiddet uygulayanlara verilecek cezaların artırılmasından yana olduğunu belirterek, "İşinin başında vatandaşa hizmet eden bir devlet memurunun, sağlıkçının şiddete maruz kalması asla kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.
Akdağ, sağlıkta şiddetin önlenmesi ve cezaların artırılmasına yönelik çalışmaları, AA muhabirine değerlendirdi.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine büyük önem verdiklerini, bunun için birçok tedbir aldıklarını belirten Akdağ, günde 20-25 şiddet olayının bildirildiği Beyaz Kod biriminde yetkili sendikadan da birinin 24 saat görev yapması önerisi götürdüğünü söyledi.
Bu olayları azaltmak için gayret göstermeyi sürdüreceklerini ifade eden Akdağ, hastalarla sağlıkçılar arasındaki karşılıklı diyaloğun geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Akdağ, "Bütün bunlara rağmen tırnak içinde ifade ediyorum, magandalık, kabadayılık yapan varsa onlar için devletin güçlü elini ortaya koyacağız" diye konuştu.
-"Yargı artık daha hızlı işliyor"-
Yargının da artık bakanlık olarak gösterdikleri çabaların ardından bu tür olaylarda yerinde ve hızlı işlemeye başladığına dikkati çeken Akdağ, şöyle konuştu:
"Bundan da memnunuz. Adalet Bakanlığımız ile görüşüyoruz. Ben cezaların artırılmasına da taraftarım. İşinin başında vatandaşa hizmet eden bir devlet memurunun, sağlıkçının şiddete maruz kalması asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bir kişi döner bıçağıyla gidip bir hastaneye girer, tutuklandıktan sonra elini kolunu sallayarak çıkarsa, bizim bununla mücadele etmemizin çok zor olduğu açık."
Akdağ, "Adalet Bakanlığı nasıl bakıyor cezaların artırılması önerinize" sorusuna ise "Genel anlamda onlar kategorik bir yaklaşım içerisindeler ceza kanunuyla alakalı olarak. Söylediğim gibi üzerinde çalışıyoruz" yanıtını verdi.
Batılı ülkelerle kıyaslandığında şiddet olaylarının Türkiye'de daha düşük olduğunu dile getiren Akdağ, "Kayıt altına almak çok önemli. Nerede bir sağlıkçı şiddet görmüşse bize bildirsin, kayıt altına alalım ve hukukunu koruyalım" çağrısında bulundu.
Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA