Haberler

Şahin: Davaya Müdahil Olacağız

Abone Ol

Yapılan toplantılardan sonra açıklama yapan Bakan Fatma Şahin, Türkiye Cumhuriyetinin hukuk devleti olduğunu anımsattı.

Yapılan toplantılardan sonra açıklama yapan Bakan Fatma Şahin, Türkiye Cumhuriyetinin hukuk devleti olduğunu anımsattı. Türk ceza kanununa bakarak bağımsız yargının görevini yapacağına işaret eden Bakan Şahin, "Kimde bir ihmal varsa, kimde bir istismar varsa, kim suçluysa, gerekli soruşturmadan sonra bu davaya bakanlık olarak müdahil olacağız. Gerekini yapacağız" dedi.

MELEK'İN DRAMINI ANLATTI

Hukuk devleti olmanın tek başına yetmediğine dikkati çeken Bakan Şahin, sosyal devlet olmak ve 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla hareket etmek gerektiğini bildirdi. Melek'in tam bir dram yaşadığına işaret eden Bakan Şahin, toplantıda anne, baba, muhtarla konuştuklarını belirtti. Dünyanın en mükemmel yasalarını da çıkarmanın yetmeyeceğini vurgulayan Bakan Şahin, toplumsal duyarlılığı çok önemsediğini ifade etti. Ortada 'zihinsel bir sorunla karşı karşıya kaldıklarını' anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sağlık devrimini gerçekleştiren sosyal devlet gerekliliğini yerine getirmiş bir devlet olarak en büyük sorunun zihinlerde olduğu, kadının yaşam hakkını, kadının insan hakkını zihinlerde güçlendirmek gerektiğini söyledi.

HERKES ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

Bakan Fatma Şahin, değerlendirme yaparken şöyle devam etti: "Burada devlete haber verilmeyen bir zihniyet var. Bunu çok ciddi manada bir kadın olarak, bir ana olarak kınıyorum. Bundan sonrada Melek Karaaslan'ların olmaması için sizinle mücadele etmek istiyorum. Burada zihinsel dönüşüm çok önemli. Taziye çadırında konuşulan mahkeme salonunda konuşulmuyor. Herkes üç maymunu oynuyor. Herkes birbirinin üzerine atıyor. Burada bir can gidiyor. Canların gitmemesi lazım. Bu kadar varlığın içerisinde yokluğun yaşanmaması lazım. Bakanlık olarak da bu olayın insani ve kişisel boyutunu çok önemsiyoruz. Bizler şevkat toplumuyuz, diyoruz. Vicdan toplumu olmayılız. Kadın- erkek eşitliğini toplumda, bu bölgede güçlendirmeliyiz. İstersek çocukları alırız. Sağlık ve psikolojileri çok iyi durum değerlendirmesi yaptıktan sonra çocuklarımıza her zaman sahip çıkacağız. Şevkat ve merhamet toplumu olarak 'bana değemeyen yılan bin yaşasın' dememeliyiz."

Valilikteki toplantıdan sonra belediyeye geçen Bakan Fatma Şahin, burada çiçeklerle karşılandı. Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bakan Şahin'e İshakpaşa Sarayı tablosu hediye etti. Aiye ve Sosyal Palitikalar Bakanı Fatma Şahin, engellilerinde yararlanacağı halk otobüslerini hizmete açtıktan sonra Hamur ilçesine geçti. Bakan Şahin, Kaymakam Zerrin Çay Beşikçi'nin makamında Melek Karaaslan'ın 2 oğlu ile görüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Melek Karaaslan Fatma Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title