Haberler

Sahipsiz köpeklere yönelik düzenlemeleri de içeren kanun yürürlüğe girdi

Güncelleme:
Abone Ol

Başıboş köpeklere yönelik düzenlemeleri de içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. Buna göre başıboş sokak köpekleri toplanacak, bakımevlerine alınacak köpekler kısırlaştırılarak sahiplendirilecek. Bu konudaki sorumluluk ise belediyelerde olacak. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye yetkililerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek, sahipli hayvanlarını terk edenlere yönelik idari para cezası 2 bin liradan 60 bin liraya çıkarılacak.

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kanuna göre, sahipsiz hayvanlar, ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek, rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak.

Sahipsiz köpeklere yönelik düzenlemeleri de içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

İnsan ile hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 9. maddesindeki hükümler uygulanacak.

Belediyeler, 31 Aralık 2028'e kadar hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde 5'ini; büyükşehir belediyeleri binde 3'ünü kaynak olarak aktaracak, belediyelerce bu oranların üzerinde yapılan harcamaların yüzde 40'ı Hazine ve Maliye Bakanlığınca belediyeye aktarılacak.

HAPİS VE PARA CEZALARI YOLDA

Yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye yetkililerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek, sahipli hayvanlarını terk edenlere yönelik idari para cezası 2 bin liradan 60 bin liraya çıkarılacak.

İşte madde madde Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun:

Sahipsiz köpeklere yönelik düzenlemeleri de içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Sahipsiz köpeklere yönelik düzenlemeleri de içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Sahipsiz köpeklere yönelik düzenlemeleri de içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Kaynak: AA / Abdullah Aydemir - Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

Selim Demir:

çok akıllı bir karar oldu bu karar

Yanıtla56118
Rasim Karakaya:

Sokak köpekleri tarafından yaklaşık 30 kere saldırıya uğramış, 2 kere tarafından ısırılarak her ısırılışta 4'er iğne yemiş biri olarak sokak hayvanlarını sevmemek hakkım,. Ancak öldürülmelerine de razı değilim. Tepkisel olan, havlayanlar barınağa alınmalı. kanun sadece fiili saldırganlıkla tanımlamamalı. Çok açık bir şekilde gelene gidene havlayan, hırlayarak tepki gösteren şeklinde açıkça belirtilmeli. Kendi halinde kimseye havlamayan bir hayvanla sorun zaten olmaz.

Yanıtla37124
Ayaz hayat:

başımıza gelecek felaketlee hazır olun

Yanıtla6845
SMMM:

HADİ ORDAN TIRIŞKA

915
Süleyman GÜLÜM:

Sen çok ayaz'da kalmışsın herhalde. Ulan dünyanın kuruluşundan bu yana zararlı her canlı öldürülüyor. Ne gazabı...?

58
AYHAN BAYRAK:

JY VEFA kendinize dikkat edin sizi de toplayacaklar

Yanıtla1831
Kemal Akman:

Süper

Yanıtla2124
SMMM:

AV SEZONU AÇILMIŞTIR TUTUŞ SERBEST AMAN PATİLİ DOSTLARA SERT DAVRANMAYIN

Yanıtla119
Diyojen Öz:

KİMSE YARADANDAN BÜYÜK DEYİL. YANLIZ ONA BİYAT EDİLİR...

Yanıtla212
Murat Bey:

çocuklar okula gidemiyor bilhassa bayanlar işe gidemiyor başıboş köpekler başa bela

Yanıtla76
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title