Haberler

Sahte İlaç Uyarısı

Abone Ol

MANİSA İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, 2015 yılından bu yana çoğunluğu zayıflama ve cinsel gücü artırıcı toplam 21 bin 905 sahte ve kaçak ilaç ele geçirildiğini belirtip, bu ilaçların ölümlere neden olabileceğini söyledi.

MANİSA İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, 2015 yılından bu yana çoğunluğu zayıflama ve cinsel gücü artırıcı toplam 21 bin 905 sahte ve kaçak ilaç ele geçirildiğini belirtip, bu ilaçların ölümlere neden olabileceğini söyledi.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları ile 2015 yılından bu yılın Ekim ayına kadar Manisa'da 21 bin 905 sahte ve kaçak ilaç ele geçirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yaptığı denetimlerde sahte ve kaçak olduğu tespit edilen 6 bin 87, Akhisar'da 2 bin 918, Turgutlu'da 12 bin 900 ilaç ele geçirildi. Bu ilaçların genellikle zayıflama ve cinsel gücü artırıcı ilaçlar olduğu belirlenirken, ele geçirilen ürünlerin inceleme ve analiz için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı'na gönderildiği bildirildi.

'İNTERNETTEN İLAÇ ALMAYIN'

Sahte ilaçların insan sağlığına olumsuz etki yapabileceğini açıklayan İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, "Sahte ilaç kullanımında etkisizlik, eksik tedavi, beklenmeyen yan etkiler, zehirlenmeler hatta ölümler görülebilmektedir. Bu tür ürünler halk sağlığı açısından son derece tehlikelidir. İlaçlar önce doktorlara danışılarak mutlaka eczaneden alınmalıdır. İnternet, telefon, tanıtım stantları, bakkal, market, aktar veya benzeri yollarla asla ilaç alınmamalıdır" dedi.

Sahte ilaçları piyasaya sürenlerin genellikle pahalı veya çok kullanılan ilaçları tercih ettiklerini dile getiren Kaplan, "Sahte ilaç vakalarında dış ambalajı orijinal, içerik sahte veya dış ambalaj sahte şeklinde karşımıza çıkıyor. Ürünün daha ucuz, etiket üzerinde silinti, son kullanım tarihinde oynama, dış ambalaj üzerindeki bilgilerin şekli ve içeriğinde farklılıklar olması şüphe uyandırmalıdır. Sağlık Bakanlığı ruhsat izin belgesi bulunmayan hiçbir ürüne itibar edilmemelidir" diye konuştu. Sahte ve kaçak ilacı önlemek adına 2010 yılından bu yana ilaç takip sisteminin uygulandığının altını çizen Kaplan, bu sistem sayesinde sahte ilaçların önüne geçildiğini söyledi.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Metin Kaplan Akhisar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title