Haberler

Sahte Kimlikle Tedavi Olan Teröristin Üstünden Çıkanlar PKK'yı Çökertti

Güncelleme:
Abone Ol

Yapılan son operasyonlarla PKK'nın belinin kırıldığı Sur'da örgüte indirilen son darbenin kritik bilgileri, sahte kimlikle tedavi olurken yakalanan teröristin üzerinden çıktı.

Diyarbakır Sur'da özellikle geçen hafta peş peşe yapılan operasyonlarla beli kırılan örgütün, sahte kimlikle tedavi olmak isterken yakalanan teröristin üzerinden çıkan bilgiler doğrultusunda ilçeden temizlendiği ortaya çıktı.

YARALI TERÖRİST SAHTE KİMLİKLE DEVLET HASTANESİNDE

Operasyonlar sırasında Sur'da rahatsızlanan terörist Elif Akçaren, üniversite öğrenicisi Mehtap Işık'a ait kimlikle Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Devlet Hastanesi'ne gitti. Şüphe üzerine yakalanan Akçaren'in üzerindeki kimliğin sahte olduğu anlaşılırken, yapılan aramada çok sayıda doküman ele geçirildi.

NÖBET ÇİZELGELERİ

Terör şüphelisi olarak arandığı anlaşılan teröristin üst aramasında ise Sur'da 6 mahallede bulunan teröristlere ait nöbet çizelgeleri, kod adlarıyla isim listeleri, fişlenen köyler ve evler, isim listeleri ve telefon numaraları çıktı.


OPERASYON BU BİLGİLERE GÖRE YAPILDI

Örgüt sorumlusu olduğu anlaşılan Akçaren'den elde edilen bilgiler ışığında operasyonlara yön veren güvenlik güçleri ise isim listelerinden hareketle teröristleri etkisiz hale getirdi.

15 TERÖRİSTE SAHTE KİMLİK

Tutuklanan kadın teröristle ilgili 15, teröriste kimlik vererek yardım eden Mehtap Işık hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Aralık ayından bu yana Sur'daki operasyonlarda 290'a yakın terörist öldürülürken 70 güvenlik görevlisi de şehit oldu. Bu arada Hakkari Şemdinli'de tankın mevzilenmesi sırasında yaşanan kazada bir asker şehit oldu. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (69)

@@:

SUR DESTAN YAZDI SİZ İSE AVUNUN. KOSKOCA DEVLET SURDA YENILDI NEYIN KAFASINI YAŞIYORSUNUZ.

Yanıtla11114
TÜRK:

lan hepiniz geberdiniz ne zaferi

450
Azrail:

ALLAH RECEP INDE BELASINIVERSIN OY VERENLERINDE EN YAKIN ZAMANDA TELEF OLURSUNUZ INS..... BU KADAR INSAN ÖLDÜ SIZINDE OCAGINUZ YANSIN OY VERENLER

Yanıtla5221
BOZKURT:

bulsan ne olur at içeri besle iki ay sonra sal gitsin sonrada başına bela olsun

Yanıtla467
mert can:

CHP ARTIK HDP Cİ OLMUS Bİ TEK ÇÖZÜM BULACAK VAR MHP VE AKP BİRLEŞİP ORTAK ÇALIŞIP TÜM ASKERİ TEZKERELER İÇİN ONAY VERİP MECLİSTEN GECİRMEYE SAYISI YETİYOR YANİ BU 2 PARTİ EĞER TEZKERE İÇİN BAŞVURU YAPIP ONAYLANIRSA KUZEY SURİYEYE GİRİLİR KANDİLİN ZİRVESİNE A400 UÇAKLARIYLA ASKER İNDİRİLİR TÜRKİYENİN KONVANSİYONEL OLARAK HİÇ KİMSEYE HABER VERMEDEN BU OPERASYONLARI BAŞLATIP AYNI ANDA NOKTAYA BASMASI GEREKİYOR BİRLEŞMİŞ MİLLETLER FALAN HİKAYE

Yanıtla858
Adınızı Yazın:

terör örgütü üyelerine bu sahte kimlikleri veren yardım ve yataklık yapanların bu ülkede mal varlıklarına el konulmalı sınır dışı da dahil en ağır cezalar uygulanmalı kahr olsunlar

Yanıtla460
f44:

PKK nın mal marlığına el koymazlar sadece paralel paronayasıylan mahsum insanların mallarına el koyarlar.

99
DOST:

HABERE BAK PKK ANIN BELI KIRILMIS BU NASIL BEL KIRMAYSA SAATE 15 SEHIT VERIYORUZ YALANDAN KIM OLMUSKI

Yanıtla4713
dostun:

haklısın kardeşim . ne bel kırmaysa günde en az 1 kişi şehit oluyor

2910
1453:

chp artık milli proje üretemeyen tayyip dusmanlıhı ile oy toplamaya calısan tuhaf , anlasılmaz bir partı olmus.

Yanıtla850
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title