Haberler

Sakarya'da Polislere 'Kumpas' Gözaltısı

Abone Ol

Sakarya'da polislere 'kumpas' gözaltısıSakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan'ın şikayeti üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski müdürü Alpaslan Hersanlıoğlu ile eski emniyet amiri Serkan Gürgen gözaltına alındı.

Sakarya'da polislere 'kumpas' gözaltısı

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan'ın şikayeti üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski müdürü Alpaslan Hersanlıoğlu ile eski emniyet amiri Serkan Gürgen gözaltına alındı. Hasan Alişan, 2003 yılında yargılandığı davayla ilgili olarak kendisine kumpas kurulduğunu iddia ederek, polislerin kendisinden para istediğini iddia etti.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan 2003 yılında başkanı olduğu esnaf odaları birliğiyle ilgili olarak zimmet ve görevi kötüye kullanma suçlarından yargılanırken, davadan beraat etti. Hasan Alişan, dönemin Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak görev yapan Alpaslan Hersanlıoğlu, Asayiş Şube Müdürü Ali Şahinli, İstihbarat Şube Müdürü Taner Şentürk ve emniyet amiri Serkan Gürgen'den şikayetçi oldu. Hasan Alişan emniyet müdürlüğüne verdiği 5 sayfalık şikayet dilekçesinde polis müdürlerinin kendisinden para istediklerini, vermeyince de kumpas kurduklarını söyleyerek, "Sahte ihbar mektubu ile baskınlar düzenleyerek kamuoyunda beni itibarsızlaştırmaya çalıştılar" dedi

Bunun üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 1'inci sınıf emniyet müdürü iken emekliye sevk edilen Alpaslan Hersanlıoğlu ile, Ankara'da görev yapan 4'üncü sınıf emniyet müdürü Serkan Güngen'i gözaltına aldı. Emniyette 3 gün sorgulanan 2 polis müdürü bugün adliyeye sevk edildi.

Bu arada, Kocaeli'de gözaltına alınan eski asayiş şube müdürü Ali Şahinli'nin de önümüzdeki günlerde Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtilirken, dönemin istihbarat müdürü Taner Şentürk ise aranıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Alişan Ali Şahinli Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title