Haberler

Saklıkent'e Ziyaretçi Akını

Abone Ol

Tüm Türkiye'de gün geçtikçe etkisini gösteren sıcaklardan bunalan tatilciler, Ramazan Bayramı'nda fırsat buldukları tatil ile soluğu Fethiye Saklıkent kanyonundaki buz gibi sularında aldı.

Tüm Türkiye'de gün geçtikçe etkisini gösteren sıcaklardan bunalan tatilciler, Ramazan Bayramı'nda fırsat buldukları tatil ile soluğu Fethiye Saklıkent kanyonundaki buz gibi sularında aldı.

Turizimin Cenneti olarak bilinen Muğla ile Antalya'yı birbirinden ayıran ve eşsiz akarsuyu ile dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak bilinen Saklıkent Kanyonu, aşırı sıcakları sebebiyle ziyaretçi akınına uğradı.

Küçük büyük herkesin yoğun ilgi gösterdiği Saklıkent, bayram tatilini fırsat

bilen yerli turistlerle iyice kalabalıklaştı.

Ramazan Bayramı münasebetiyle Saklıkent'e bir günde 2 bin 500

tatilcinin giriş yaptığı belirtildi Avrupa ve Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen tatilciler de Saklıkent'tin buz gibi suların içerisinde atlayarak, sıcak havanın etkisinden kurtulmaya çalıştı.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Fethiye'de kanyona girenler bir anda 20-28 derece sıcaklıkla karşılaşıyor. Hemen her yıl ortalama 350 bin kişinin ziyaret ettiği Saklıkent Kanyonu'nda buz gibi sulara giren yerli ve yabancı tatilciler kanyona giriş için konulan halata sarılarak azgın sularla boğuşarak eğlencenin tadını çıkarıyor. Kimileri, şelaleler ve buz gibi sularda fotoğraf çektirirken kimisi de kanyon içindeki çamurdan yüzlerine sürerek doğal şifa arıyor.

Gizli cennet olarak belirtilen Saklıkent'e gelen tatilciler, "Kayaların altından çıkan kaynak suları mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklara karşı adeta doğal klima vazifesi görüyor. Kanyona akan suda yürümek bile bize bu sıcak havalar da rahatlatılyor. Buz gibi suyun içine atlamak çok eğlenceli. Bayram tatili olunca hemen buraya geldik" diye konuştular.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden, Avrupa'nın ülkelerinden gelen tatilciler, Saklıkent'te huzur bulduklarını söylüyorlar. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Türkiye Fethiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title