Haberler

Saksıdaki Bitkilere "Kamera"lı Koruma

Güncelleme:
Abone Ol

Ordulu çay ocağı işletmecisi Ali Kılıç, bilinçsiz koparılan ve hırsızlık yoluyla çalınan bitkilerini kamera sistemiyle koruma altına aldı.

Ordulu çay ocağı işletmecisi Ali Kılıç, bilinçsiz koparılan ve hırsızlık yoluyla çalınan bitkilerini kamera sistemiyle koruma altına aldı. Altınordu ilçesindeki iş yerinin önünde ve çevresinde saksıda biber, domates gibi bitki türleri yetiştiren Kılıç, isteyen kişilere fide veriyor. Ancak bilinçsizce koparılan ve hırsızlık yoluyla alınan bitkiler için ise kamerayla önlem aldı.Kılıç'ın, biber yetiştirdiği saksının bulunduğu yerde asılı bulunan, "Biberlerimiz 24 saat kamera ile izlenmektedir. Not: Koparmadan önce bir düşün" yazılı metin ise dikkat çekiyor. Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır çay ocağı işlettiğini belirterek, şehir merkezinde olduğu için bahçe işlerine özlem duyduğunu söyledi.Bu özlemini gidermek amacıyla iş yerinin önünde ve çevresinde saksıda yetiştiricilik yaptığını anlatan Kılıç, "Saksıya çeşitli meyve ve sebze dikiyorum. Ceviz de yetiştirdim. Bazı saksıda çiçek, diğerlerinde de biber, domates var. Bulunduğum yerden dolayı bunları mecburen saksıda yetiştiriyorum" dedi. Saksıda yetiştirilen meyve ve sebzelerin vatandaşların ilgisini çektiğini vurgulayan Kılıç, kendisinden istekte bulunan kişilere fide ve tohum dağıttığını dile getirdi.

Kılıç, köye gittiği zamanda bitkilerinin hem çalındığını hem de bilinçsiz şekilde koparıldığını belirterek, şunları kaydetti: "Köyüme fındık toplamaya gittim. Diğer esnaf arkadaşlara da, 'bundan alabilir miyiz?' diye çok kez sorulmuş. Arkadaşlarımız 'koparmayın' demişler. Benim burada olmadığımı söylemişler. Bilinçsiz koparılmasını ve hırsızlığı önlemek için kamera taktık. Sonuçta bir emek var. Kendi kendine yetişmiyor. İnsanların da buna duyarlı olması gerekiyor. Bu yetiştiricilikte örnek olması gerekiyor. Balkonda ya da kapı önündeki saksıda fidan ya da bitki çeşidi yetiştirilmesi önemli bir aktivite."

"Gelecek seneki üretimi için koparılmaması gerekiyor"

Büyümekte olan bitkinin koparılması halinde verim kaybına neden olduğunu aktaran Kılıç, "Bitkiler koparıldığında kızarmıyor ve tohum alınması kısıtlanıyor. Gelecek seneki üretimi için koparılmaması gerekiyor. Herkesin koparması halinde iki dakikada biter. İnsanlar bize geldiğinde veriyoruz. Yerimiz belli ve uygun zamanda fide ya da tohum vereceğimizi belirtiyoruz. Kimseyi geri çevirmiyoruz. Kimisi bildiği halde, 'sahibi burada yok' diyerek koparıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Altınordu Ali Kılıç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title