Haberler

Türkiye'nin En İlginç Sınırı! Aynı Köydeki Camilerde Ezan 2 Dakika Farkla Okunuyor

Güncelleme:
Abone Ol

Samsun'un Ambartepe ve ilerisindeki Elimdağ mahalleleri ile Ordu'nun Şenbolluk Mahallesi'ni, evler arasından geçen dar yol ayırıyor. Aynı mahallede iki cami olmasına rağmen ezan 2 dakika farkla okunuyor.

Samsun'un Ambartepe ve Elimdağ mahalleleri ile Ordu'nun Şenbonluk Mahallesi'ni evler arasından geçen dar yol ayırıyor. İki kentin sınırı olarak kabul edilen ve yarısı Samsun diğer yarısı ise Ordu'ya ait yol bölgede oturanlara ilginç anlar yaşatıyor. Bir evden başka eve gitmeyen isteyen mahalle sakinleri şehir değiştirmiş oluyor.Birbirleri ile iletişime geçerken ise sabit telefon hatlarından yararlanırken şehirler arası kod kullanmak zorunda kalıyor.

YOLUN BİR TARAFI SAMSUN BİR TARAFI ORDU

"SABİT HAT KULLANIYORUZ"

Duruma artık alıştıklarını söyleyen Ambartepe Mahallesi Muhtarı Erdal Demir:"Güvenlik güçleri, bazı ihbar ve adli olaylarda olayın hangi mahallede geçtiğine karar verdikten sonra harekete geçerek müdahalede bulunuyor.Bu yüzden sıkıntılar yaşıyoruz"diyerek sözlerine şöyle devam etti "Bizim burada kahvehanelerimizde, kurulan pazarımızda bütün yaşantımız bir arada geçiyor. Aramızda kız almalar, kız vermeler oluyor. Çocuklarımız karşılıklı evlerde oturmalarına rağmen ayrı okullarda eğitim görüyorlar. Burada hayatımız bu şekilde sürüyor. Camilerimiz arasında 80 metre olmasına rağmen bir taraf 1- 2 dakika önce ezan okuyor. Bize artık bu durum farklı gelmiyor. Ancak dışarıdan gelenlere çok farklı geliyor" dedi.

ARAMIZDAKİ TEK AYRIM RAMAZAN AYINDA 1 DAKİKALIK EZAN VAKTİ

Elimdağ Mahallesi Muhtarı Ferruh Öktem de komşu Şenbolluk Mahallesi ile aralarındaki tek ayrımın Ramazan ayındaki 1 dakikalık ezan vakti olduğunu dile getirdi. Öktem, "Biz burada yıllardır komşuyuz.Aramızdaki tek ayrım Ramazan ayında 1 dakikalık ezan vakti. Komşularımız iftarını 1 dakika önce açıyor. Burada farklı güzellikler oluşuyor. Burada yolun bir tarafı Samsun, bir tarafı da Ordu sınırlarında" diyerek yörede komşuluk ilişkilerini etkileyen bir durumun olmadığını söyledi.

YOLUN BİR TARAFI SAMSUN BİR TARAFI ORDU

"BU YOL BİZİ AYIRSA DA KADERLERİMİZİ BİRLEŞTİRİYOR"

Şenbolluk Mahallesi Muhtarı Mustafa Aydın ise bir adımla il değiştirdiklerini, yolun insanların kaderlerini birleştirdiğini belirtti. Aydın, "Burada günlük yaşantımızda her şeyimiz ortak. Bu yol illerimizi ayırsa da insanların kaderlerini birleştiriyor.Burada yaşanan bazı farklılıklar olarak kışın elektrikler kesildiğinde yolun bir tarafında varken bir tarafında olmuyor. Yolda yapılan çalışmalarda iki şehrin belediyeleri kendi aralarında anlaşıp çalışmalar yapıyor. Biz burada bir adımla il değiştiriyoruz" dedi.

YOLUN BİR TARAFI SAMSUN BİR TARAFI ORDU

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ambartepe Şenbolluk Samsun Ordu 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (62)

YENİ MÜSLÜMANLIK:

İnsanları ezandan soğuttu bu cami hoparlörleri bangır bangır son ses açıyor imamlar. 8 aydır böyle. Tek kuruş camiye artık sadaka vermiyorum. Zarar veriyorsunuz memlekete hangi zekanın ürünüdür bu?

Yanıtla2712
...:

evet dediğin gibi gürültü kirliliği yapıyorlar. İnsanları rahtsız etmeye hakları yok.

00
burası Türkiye:

he cuma namazında cami yaptıracaz diye para toplarlar. 50 m arayla yolun her iki tarafında cami var. hiç okul yaptıralım diye para toplanmaz. diyanet işlerinin bütçe nereye gidiyor merak konusu

Yanıtla1120
Erguvan:

Aslında şöyle. Devlet cami yaptırmıyor okul yaptırıyor, o yüzden bazi camilerde 10 15 yıl insaat sürüyor. 5 lira 10 lira veremiyorsan cami için. . . . . . . Çok severim şu mısrayi. Bu ezanlar, ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi, Yurdumun üstünde benim inlemeli

10
bilal el şeriati hazretleri:

şeriat olmazsa böyle olur, derhal özümüze dönmeli şerri hükümlerle yaşamalıyız

Yanıtla246
kolbastı:

ananıda al git

04
CELALI:

dipdibe 2 cami haybiyeden 2 IMAM MAASI, YAZIK PARALARIN NEREYE GITTIGI BELLI

Yanıtla519
BAHAR:

KARŞILIKLI İKİ OKUL GÖRSEK ŞAŞARDIK ZATEN

Yanıtla1112
yazık:

Okuyanlar senin gibi olacaksa okul olmasın zaten

64
BAHAR:

İŞTE SİZ BU KADARSINIZ İNSANLARI TANIMADAN YORUM YAPAN ÜSTÜN KÖRÜ DÜŞÜNEN . . AMA ÜZÜLME BENİM ÜLKEMDE EĞİTİM ÖYLE BİR HALE GELDİ Kİ OKUYANLAR BENİM DEĞİL SENİN GİBİ OLUYOR ARTIK . .

46
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title