Haberler

Sanatımızın Hatıra Defteri Yakında Ekranlarda

Güncelleme:
Abone Ol

Nebil Özgentürk'ün birlikte imza attığı 600 dakikayı aşan belgesel ve 250 sayfalık kitabı içeren"Sanatımızın Hatıra Defteri" projesi çok yakında CNN Türk ekranlarında seyirciyle buluşacak.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "DenizBank olarak, her zaman, ticari başarıların gelip geçici; toplumsal faydaya dönük adımların ise kalıcı olduğuna inandık. Bizden torunlarımıza, yarınlarımıza, övünerek bırakabileceğimiz izler kalsın istedik. Ülkemizin kültür-sanat yaşamında iz bırakan ustalarımıza bir saygı duruşu niteliğinde olan böylesine özel bir çalışmanın içinde yer almaktan duyduğumuz mutluluk ve gururu tarif etmek çok zor." dedi.

DenizBank, ticari sorumluluklarının yanı sıra taşıdığı toplumsal sorumluluk çerçevesinde, ülkemizin kültür ve sanat yaşamına yepyeni zenginlikler katmak için çalışıyor. DenizBank'ın bu alandaki faaliyetlerini yürüten DenizKültür'ün son olarak, usta belgeselci Nebil Özgentürk ile birlikte hayata geçirdiği, gelecek nesilleri geçmişin değerli mirasıyla buluşturacak "Sanatımızın Hatıra Defteri" projesi çok yakında CNN Türk ekranlarında olacak.

Yakın tarihimizde ülkemizin kültür, sanat, edebiyat yaşamına damga vuran isimleri aynı çalışmada toplayan bir proje olmanın ötesine geçen ve toplamda 600 dakikayı aşan belgesel ve 250 sayfalık kitabı içeren, pek çok ünlü sanatçının gönüllü performanslarıyla katkıda bulunduğu Sanatımızın Hatıra Defteri'nin galası DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş'in, usta belgeselci Nebil Özgentürk'ün ve belgesedeki canlandırmaları yapan sanatçıların da katılımıyla yapıldı. 19 Şubat 2013, Salı akşamı Feriye Lokantası'nda düzenlenen geceye ünlü sanatçılar Erkan Can, Hüseyin Avni Danyal, Osman Gidişoğlu, Cihan Ünal, Zülfü Livaneli, Menderes Samancılar, Mustafa Alabora da katıldı. Oktay Kaynarca, Can Dündar, Tayfun Talipoğlu, Coşkun Aral , Halit Kıvanç , Ar Gürel, Nefise Karatay, Umur Talu ve Taha Akyol da geceye katılanlar arasındaydı.

DenizBank kültür ve sanatın yanında

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, yaptığı konuşmada kültür ve sanata banka olarak verdikleri desteğe dikkat çekti. Ateş, "Biliyorsunuz, Sanatımızın Hatıra Defteri'nin basın tanıtım toplantısını yaklaşık 2 ay önce gerçekleştirmiştik. O toplantı esnasında sevgili dostum Sunay Akın'ın, DenizBank'ın bu projeye verdiği destekle ilgili çok güzel bir söylemi oldu 'Hissi senetlere yatırım'... Gerçekten de biz bankacılar çoğunlukla rakamlardan, cirolardan, hisse senetlerinden bahsederiz. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de en uzun süre Genel Müdürlük yapan bankacıyım... DenizBank'ın değerli ekibi ile bankamızı uluslararası bir başarı hikayesine dönüştürdük. Ancak sık sık belirttiğim üzere her zaman, ticari başarıların gelip geçici; toplumsal faydaya dönük adımların ise kalıcı olduğuna inandık. Bizden torunlarımıza, yarınlarımıza, övünerek bırakabileceğimiz izler kalsın istedik. Özetle, DenizBank'ın kurulduğu ilk günden bu yana, ülkemizin kültür-sanat yaşamına katkı sağlamayı misyonumuzun çok önemli bir parçası olarak benimsedik. Sevgili Sunay'ın ifade ettiği 'hissi senetlere yatırım yapmayı' önemsedik. DenizBank olarak, böylesine özel bir çalışmanın içinde yer almaktan duyduğumuz mutluluk ve gururu tarif etmek çok zor. Bu vesileyle, bu proje için gecesini gündüzüne katarak çalışan, sevgili dostum Nebil'e de şükranlarımı sunmak isterim. Projede tüm emeği geçenleri yürekten kutluyorum." dedi.

Sanatımızın Hatıra Defteri için herkes seferber oldu

Sanatımızın Hatıra Defteri projesinde yakın tarihimizde derin izler bırakan sanat insanlarının yaşam öyküleri, Cihan Ünal ve Haluk Bilginer'in eşsiz seslendirmesi ile aktarıldı. Müziğini Can Atilla'nın yaptığı belgesel filmlere ek olarak; Halil Ergün'den Erkan Can'a, Beyazıt Öztürk'ten Meltem Cumbul'a, Demet Akbağ'dan Serra Yılmaz'a, Tarık Akan'dan Nefise Karatay'a, Güven Kıraç'tan Mustafa Alabora'ya, Ayşe Arman'dan Candan Erçetin'e kadar birbirinden değerli 24 oyuncu yakın tarihimizin sanatçı ve edebiyatçılarını oynadı. Bu performanslardan alınan fotoğraflar ise ünlü karikatürist Kutlukhan Perker'in usta çizgileri ve birbirinden ilginç, bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış 85 insan öyküsüyle zenginleşti.

Abdülhak Hamit Tarhan'dan Aşık Veysel'e, Cahide Sonku'dan, Müjdat Gezen'e, Neyzen Tevik'ten Orhan Pamuk'a, Münir Nurettin'den Halit Refiğ'e yakın tarihimizde kültür, sanat, edebiyat yaşamımıza zenginlik katan büyük üstatlara, kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman gülümseten sımsıcak öyküleriyle bir saygı duruşu niteliğinde olan Sanatımızın Hatıra Defteri'nde belgesel bölümlerinin aralarında gösterilmek üzere 24 kısa video film çekildi. 1920 - 2007 arasındaki resim, müzik, edebiyat, sinema ve plastik sanatlarda olup biten ilginç sanat hatıralarını kapsayan çalışma önümüzdeki günlerde CNN Türk ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nebil Özgentürk Cihan Ünal Hakan Ateş Erkan Can Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title