Sanayi Devleri Bir Araya Geldi
Sanayi ve ticaret dünyasının önemli isim ve firmaları, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük'ün de katıldığı Ar-Ge Proje Pazarında bir araya geldi.
Sanayi ve ticaret dünyasının önemli isim ve firmaları, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük'ün de katıldığı Ar-Ge Proje Pazarında bir araya geldi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Proje Destek Ofisi tarafından düzenlenen YTÜ II. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği, Davutpaşa yerleşkesi Otağ-ı Hümayun'da gerçekleştirildi. Araştırmacıları ve sanayicileri bir araya getirerek üniversite sanayi işbirliğini sağlamak amacını taşıyan etkinlik bu yıl "Enerji ve Çevre Teknolojileri" teması etrafında öğrenciler, akademisyenler ve iş dünyası temsilcilerini buluşturdu.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in yanı sıra İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük'ün de açılış konuşmalarında yer aldığı etkinlikte, TÜBİTAK Başkan Danışmanı Prof.Dr. Yunus Çengel, Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası İktisat Müdürü Refik Akıncı, ENERJİSA İş Geliştirme Müdürü İbrahim Erden, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Habip Asan da sunum yaptı.
SİLİKON VADİSİ GÖRMEK İÇİN ABD'YE GİTMEYE GEREK YOK
Murat Yalçıntaş konuşmasında, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin üniversite sanayi işbirliği konusundaki çalışmalarının, özellikle Ar-ge çalışmalarında çok ciddi olumlu etki yaptığını söyledi.
Tanıl Küçük de, daha sonra yaptıkları YTÜ Teknoparkı gezisinde, Rektör İsmail Yüksek'i Türkiye'nin teknolojik gelişimine katkısından dolayı tebrik etti. Küçük, burada yaptığı açıklamada "Gelişmiş bir silikon vadisi görmek isteyenlerin Amerika'ya gitmelerine gerek yok. Türkiye'de silikon vadisi görmek isteyenler YTÜ Teknoparkını görmeli" dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de üniversite sanayi işbirliğinin önemi ve ülke kalkınmasındaki etkisine değindiği konuşmasında, Enerji ve Çevre Teknolojileri temalı organizasyonun sanayi çalışanları ve çevre açısından önemine değinerek, "Bugün, üniversitemizin Proje Destek Ofisi tarafından gerçekleştirilen enerji ve çevre teknolojileri temalı Ar-ge pazarı etkinliği de üniversite ve sanayiyi aynı platformda buluşturan çalışmalara çok güzel bir örnektir" dedi.
Rektör Küçük, dünyadaki mevcut enerji krizi ve bu krizin mali yükünün bu Ar-ge pazarı etkinliğinin zamanlama açısından ne kadar uygun olduğunu bizlere gösterdiğini söyledi. Bu yüzden, enerji ve çevre teknolojileri konusunda geliştirilecek politikalara katkıda bulunmak için dünya sorunlarına çözüm üretmeye yönelik organizasyonların dönüm noktası olacağına inancının sonsuz olduğunu anlatan Küçük, şöyle konuştu: "Bilim dünyası ve sektör çalışanlarının işbirliği içinde bu tür organizasyonlarla bir araya gelmesi, yeni fikirleri tartışması ve paylaşması, sorunlara çözüm araması öğrencilerimizin kişisel gelişimine ve üniversite sanayi etkileşimine katkıda bulunacaktır. Araştırma-Planlama Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tamer Yılmaz nezdinde bu organizasyonun gerçekleşmesi için uzun zamandır emek sarf eden Proje Destek Ofisimizin tüm çalışanlarına teşekkür ederim"
ÇALIŞMA GRUPLARI VE KATILIMCILAR
490 kişilik katılımcı grubu ve 60 ayrı kurum ve kuruluşun katkı sağladığı etkinlikte eşzamanlı olarak üniversite sanayi işbirliğine yönelik dokuz çalıştay düzenlendi.
YTÜ ve Arçelik A.Ş.
YTÜ ve İnci Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş.
YTÜ ve Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları
YTÜ ve Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği, Türk Tesisat Mühendisleri Derneği, İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği, Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Enerji Yönetimi Derneği, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği,
YTÜ Araştırma Merkezi (İSTYAM) ve MEDYASOFT, Probi İnşaat Proje Bilgi Merkezi A.Ş., MH Mimarlık LTD. ŞTİ.
YTÜ ve Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu
Hidrojen-Güneş-Rüzgar Enerjisi Çalıştayı (YTÜ akademisyenleri)
YTÜ ve Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş., İzocam, Türk Yapısal Çelik Derneği
YTÜ ve İBB, İSTAÇ, İSKİ, İZAYDAŞ
Proje Pazarı'na kamu statüsünde katılım sağlayan öncü kuruluşlar;
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı - Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı -Teknoloji Geliştirme Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
İBB Çevre Koruma ve Atık Maddeleri Değerlendirme San. ve Tic. A.Ş.
(İSTAÇ A.Ş
İGDAŞ A.Ş.-Kalite Güvence Müdürlüğü,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi -Atık Yönetimi Müdürlüğü,
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA),
İstanbul Sanayi Odası (İSO),
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ),
İstanbul Ticaret Odası (İTO),
İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme A.Ş.
(İZAYDAŞ)
TÜBİTAK, TÜBİTAK MAM-Çevre Enstitüsü, TÜBİTAK MAM-Kimya Enstitüsü
Türk Patent Enstitüsü (TPE),
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM),
Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ),
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB),
Proje pazarı etkinliği, Kuruçeşme Divan'da (Ortaköy) düzenlenen gala yemeğinde dereceye giren poster sahiplerine ödüllerin verilmesi ve Rektör İsmail Yüksek'in teşekkür konuşmasıyla tamamlandı. - İSTANBUL