Sancaktepe Eğitimi İçin Buluştular
Prof. Dr. Ziya Selçuk ve Viko Sancaktepe eğitimi için buluştu.
Elektrik anahtar ve priz sektörünün lider kuruluşu VİKO, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 'Aydınlık Sancaktepe İçin Eğitimde Yenileşim' adlı bir proje başlattı. Yerel kalkınmaya destek olmak amacıyla hazırlanan bu proje ile Sancaktepe'de eğitim kalitesinin arttırılması hedefleniyor.
Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, VİKO işbirliği ile Sancaktepe'de eğitim kalitesinin arttırılmasını hedefleyen bir proje başlattı. Proje kapsamında düzenlenecek olan 'Işığını Paylaş Öğretmenim' adlı yarışmada eğitimde yenilikçi yaklaşımları belirlemek amacıyla eğitimcilerin projeler geliştirmesi hedefleniyor. Yarışmaya Sancaktepe ilçesindeki tüm kamu ve özel okulların öğretmenleri ile idarecileri katılabilecek. Eğitim kalitesinin arttırılmasını destekleyecek özgün projelerin değerlendirileceği yarışmaya 25 Haziran 2012 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Sonuçları 29 Haziran'da açıklanacak olan yarışmada birinciye iPad 2, ikinciye dizüstü bilgisayar, üçüncüye ise netbook hediye edilecek.
VİKO tüm kuruluşlara örnek olsun
Proje ile ilgili olarak Sarıgazi Genco Erkal Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "Sancaktepe' miz dezavantajlı koşulları içinde barındıran genç bir ilçe. İlçemizde eğitimin her kademesine dokununabileceğimiz bir projeyi nasıl hayata geçiriririz konularını düşünürken ortaya çıkan bu proje nedeni ile bugün burada buluştuk. Proje sayesinde yöneticisinden öğretmenine, öğretmeninden öğrencisine herkeste bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Temel eğitimden orta öğretime, orta öğretimden üst öğretime kadar bir çok çalışma gerçekleştireceğiz.
Bu nedenle özel sektör ve diğer işbirliklerimizin sağlayacağı destek bir kat daha önem kazanmaktadır. Bu işbirlikleri sayesinde hep birlikte ilçemizin eğitim kalitesini hak ettiği düzeye taşıyacağımıza inanıyoruz. İlçemizin yerel kalkınmasına ve özellikle de eğitim kalitesinin arttırılmasına sağladığı katkıdan dolayı VİKO' ya teşekkür borçluyuz. Önümüzdeki yıllarda da gerçekleştireceğimiz projelerde bizim en önemli partnerimizin yine bu örnek kuruluş olacağına inanıyoruz. VİKO'nun eğitim konusundaki yaptığı iyi uygulamaların başka kuruluşlara da örnek olmasını diliyoruz" dedi.
Yerel kalkınma projeleri önceliğimiz
VİKO'nun Sancaktepe'deki yerel kalkınmaya katkılarının 'Büyürken çevremize nasıl katkı sağlarız' düşüncesiyle başladığını anlatan VİKO Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Gülay Selki, "Bu amaçla 1998'de çevremizi incelemeye başladık. Bölgede eğitimin öncelikli konu olduğunu gördük. İbni Sina İlköğretim Okulu'na sponsor olarak işe başladık. O günden bugüne onlarca projeye imza attık. Bunlardan en önemlisi de Meslek Eğitim Merkezleri ile yaptığımız projedir. Bu proje kapsamında 200'ün üzerinde gencimizin vasıflı bir birey haline gelmelerine katkı sağladık. Bunlardan 138'i halen VİKO'da çalışmaktadır" diye konuştu.
Ülkemizin Sürdürülebilir Kalkınma Programına paralel olarak yerel kalkınmayı destekleyen projeler gerçekleştirdiklerini ve yerel kalkınmaya büyük önem verdiklerini anlatan Selki, bu alandaki desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Selki, " Sosyal sorumluluğunun bilincinde bir firma olarak "Aydınlık Bir Gelecek İçin' çalışıyor ve çok önemli projelere imza atıyoruz. Yürüttüğümüz projelerin hepsi bugün birer iş süreci haline gelmiş durumda. Her bir projemizi başlatırken bu projenin etkisini, topluma katacağı değeri ve sürdürülebilirliğini değerlendirerek uygulamaya alıyor ve eğitim konusu öncelikli ihtiyaç olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.
Öğretmene yatırım yapılmalı
Törende 'Dünyada ve Türkiye'de Eğitim' konulu bir konuşma yaparak, katılımcıların büyük beğenisini toplayan Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Selçuk ise "Eğitim yöntemlerinde çok fazla değişiklik olmasına rağmen değişmeyen tek şey öğretmenin önemi. Yapılan araştırmalar gösteriyorki bir öğrencinin başarısının yüzde 50'si kendi potansiyelinden geliyor. Geri kalan yüzde 50 içerisinde öğretmen etkisinin payı yüzde 30. Bu oranda anne-babanın etkisi yüzde 5-10, teknolojinin etkisi ise yüzde 1'i geçmiyor. Yine yapılan araştırmalar gösteriyor ki çok başarılı bir okulda eğer öğretmen verimli değilse, öğrenci başarısı yüzde 37'i geçmiyor. Ama hem okul iyiyse hem de öğretmen verimli ise öğrencinin başarısı yüzde 96'ya çıkıyor. Bu sonuçlar öğretmenlerimize mutlaka yatırım yapılması gerektiğini gösteriyor" dedi.
Törende Öğretmen Akademisi Vakfı Uzman Eğitimcisi Arzu Atasoy ile Management Center Türkiye Danışmanı Mehmet Özel de proje kapsamında birer konuşma yaptı.