Haberler

Şanlıurfa Yeniden Kışanak.

Abone Ol

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, mitingin ardından katıldığı 'Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşam' konulu toplantıda, köklü ve kalıcı bir barıştan yana olduklarını söyledi.

Bdp Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, mitingin ardından katıldığı 'Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşam' konulu toplantıda, köklü ve kalıcı bir barıştan yana olduklarını söyledi. Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Gültan Kışanak'ın yanı sıra BDP Milletvekillerinden İbrahim Binici ve Sırrı Süreyya Önder, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ferhat Karataş, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Gültan Kışanak, köklü ve kalıcı bir barıştan yana olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Sorunumuz toplumsal bir sorun. Temelinde bu ülkede ne yazık ki devlet yapılanması, sistemi ve hukuksal rejimi içerisinde toplumsal çeşitliliğimizi kapsayan bir anlayış olmadığı için bu sorunları yaşadık. Bugün İmralı'da bir diyalog ve müzakere süreci başlamıştır ve devam ediyor. Bu önemli ve anlamlıdır. Hükümeti ve devleti temsil eden yetkililerin gidip sayın Öcalan'la görüşmesi ve Öcalan'ın da çözüm önerilerini, yaklaşımlarını ifade etmesi önemlidir. Ancak biz bu sürece hep beraber bir toplumsal müzakere süreci olarak yaşarsak ancak buradan köklü, kalıcı ve sarsılmaz bir barış çıkartabiliriz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Mehmet Akif İnan Şanlıurfa Bdp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title