Haberler

SANTEK'13 Açıldı

Güncelleme:
Abone Ol

SANTEK 13 Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı düzenlenen tören ile açıldı.

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası (KSO), Kocaeli Sanayi Odası (KOTO) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile gerçekleştirilen SANTEK 13 Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı düzenlenen tören ile açıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnterteks Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen açılışa, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Sakarya Tic. Ve Sanayi Odası Bşk. Mahmut Kösemusul, Bolu Tic. Ve Sanayi Odası Bşk. Türker Ateş, MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut, ilçe belediye başkanları firma yetkilileri, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

4 gün açık kalacak olan fuarda 180'e yakın firmanın stant açtı ve 15 farklı ülkeden 50 yabancı firma yer aldı. 27 Eylül tarihine kadar açık kalacak fuar her gün 11.00 ile 19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Açılış töreninde yapılan konuşmalarda ilk sözü alan KOTO Başkanı Murat Özdağ,"Kocaeli, Türkiye'nin en önemli sanayi kenti olmasının yanı sıra daha birçok mirasa sahiptir. Doğu Marmara turizm bölgesi olma yönünde önemli adımlar atmaktadır. Bireysel ve toplumların refahı için ekonomi şarttır. Ürettiğimizi satabilmek için fuarların önemi gün geçtikçe artmaktadır. Fuarlar modern pazarlama alanıdır." dedi. SANTEK'13 ile Kocaeli'nin fuar şehri olmasına start vermek istediklerini ifade eden Özdağ, "Bu fuar biz olduğumuzun kanıtıdır. SANTEK'13 fuarının bundan sonraki yıllarda daha kapsamlı olacak." diye konuştu.

Özdağ'ın ardından söz alan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise, "İstanbul'dan sonra en gelişmiş kentiz. Kimya ve otomotiv üretiminde lider konumundayız. İstanbul'dan Bolu'ya kadar olan eksende üretimin yüzde 60'nı yapıyoruz" dedi.

Fuarın 36 bin metre kare kapalı alana sahip olduğunu kaydeden Zeytinoğlu, "Bizim fuarcılık alanında çok tecrübemiz var. İlk hedefimiz bir ihtisas fuarı yapmaktı. Şuanda 11 bin metre kare alan üzerinde toplam 160 standımız var. Amaç işletmeler olarak birbirimizi tanımak ve yeni işbirliklerinin kıvılcımını yaratmak. 15 farklı ülkeden 50 firma ile görüşmeler yapacağız. Tek amacımız fuarın kalıcı olması..." şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ise yaptığı konuşmada "Kocaeli sanayi kenti, bunu dünyada bilmeyen yok. Bu bir yazgı ama sanayi kenti de olsa aynı zamanda bir liman kentiyiz. Bu da coğrafi kentlerin bize sunduğu bir nimet. Aynı zamanda bir tarih kentiyiz" açıklamasında bulundu. Kocaeli'nin çevresi itibari ile yaşanabilir bir şehir olduğunu kaydeden Karaosmanoğlu, "Sanayi sonucu çarpık kentleşme oldu, alt yapı yetersiz kaldı. Kent bizi kucaklayamıyordu. Böyle bir kentte fuar yapmak da zordu. İnsanın gördüğü manzara içinizi açmıyorsa misafirinizden sıkıntı duyarsınız. O yüzden yaşanabilir bir kenti birlikte düşünmek lazım. Ürünümüzü satmak için de tanıtmak lazım. Kocaeli'nde fabrikaların büyük bir kısmını gezdim. Ve gezmeye devam ediyorum. İlimizde gerçekten çok stratejik üretimler var. Ama bunu bilmeyen üreticiler de var. Bu nedenle SANTEK'13 fuarı çok önemli. Türkiye'deki üretimin en önemli bölümü burada. Tarih, ekonomi, medeniyet burada o yüzden kıymet bileceğiz." dedi.

Açılışta en son konuşmayı yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise "Kent olarak sanayinin hem nimetlerini hem külfetlerini taşıyan bir kentiz. İş imkânı ve gelir düzeyi yüksek ama çevre sorunları yaşanıyor. Bu yüzden bu fuarı önemsiyorum. Buradan beklentimiz hem sanayici, hem kent hem de bölgemizin teknolojideki gelişmelerini görmek sureti ile öğrenmemizi artırmak. İlimizde faaliyette olan teknoloji geliştirme alanları, kurmakta olduğumuz Bilişim Vadisi bu çalışmalarımızdan biri. Tüm firmalarımızı bu alana dahil ederek ülkemizin kapasitesi için daha nitelikli alt yapı çalışmaları devam ediyoruz. İnşallah Bilişim Vadisi faaliyete geçtiğinde en önemli firmaları yan yana çalışırken göreceğiz." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Ayhan Zeytinoğlu Murat Özdağ Marmara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title