Haberler

Saray'daki Gerginlik

Abone Ol

Van Valisi Doğan: "Ölüme sebebiyet veren ateşli silahın ne olduğu, kim tarafından kullanılmış olabileceği konusunu cumhuriyet savcısı kendi görevi olması hasebiyle inceleyecek"

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Saray ilçesindeki olaylara ilişkin, "Ölüme sebebiyet veren ateşli silahın ne olduğu, kim tarafından kullanılmış olabileceği konusunu cumhuriyet savcısı kendi görevi olması hasebiyle inceleyecek" dedi.

Saray ilçesine bağlı Kapıköy köyünde kaçakçılık yapan İran uyruklu bir vatandaşın öldürülmesinin ardından çıkan gerginlik üzerine ilçeye gelen Vali Doğan, Kaymakam Ahmet Can Pınar, Belediye Başkanı Ünal Özarslaner ve diğer yetkililerle toplantı yaptı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından kaymakamlık binası önünde gazetecilere açıklama yapan Doğan, olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığını söyledi.

Olayın sabah saat 05.00 sıralarında Kapıköy bölgesinde yaşandığını vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Bu sabah hudut karakollarımızın sınırda aldığı bir görüntü var. Bu görüntü çerçevesinde bir takip yapılıyor. Burada kaçakçılık yaptığı iddia edilen İran uyruklu şahıslar, Kapıköy civarından Türkiye'ye giriş yapıyorlar. Bunlardan biri ateşli silah yarası alarak hayatını kaybediyor. Cumhuriyet savcımız durumu adli açıdan inceliyor. Cenaze şu anda Van'da, otopsi yapılıyor. Ölüme sebebiyet veren ateşli silahın ne olduğu, kim tarafından kullanılmış olabileceği konusunu cumhuriyet savcısı kendi görevi olması hasebiyle inceleyecek. Devletin diğer birimleri de kendisine destek sağlayacak."

Olayın ikinci boyutunda ise köylülerin, olayı protesto etmek için kaymakamlığa yürüdüğünü anımsatan Doğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kapıköy köyümüzden bir grup vatandaş hadiseyi protesto etmek gayesiyle ilçe kaymakamlığına yürüyor ve burada güvenlik kuvvetlerimiz, vatandaşlarımızın ileri bir taşkınlık yapmalarını engelliyorlar. Daha sonra kaymakam, diğer arkadaşlarımız, belediye başkanımız, siyasi parti yöneticileri, muhtarlarımız vatandaşlarla yaptıkları görüşmeler sonucunda iş normal boyutuna geliyor. O sırada biz de buraya geldik, ilgililerle görüştük. Her şey kontrol altında. Olayın adli boyutunu cumhuriyet savcısı yürütüyor. İdari bölümle ilgli kaymakamlık gerekli işlemleri yapacak."

Doğan, ilçede yaşanan olayla ilgili asker ve köylüler arasında herhangi bir gözaltı olmadığını sözlerine ekledi. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Nezih Doğan Kapıköy İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title