Haberler

Saruhanlı'da Mısır Hasadına Başlandı

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Saruhan Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur açıklaması- Mısır tarlası'ndan görüntüler- Detaylar Saruhanlı'da mısır hasadına başlandı- Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur: - "Rekolteden memnunuz ancak fiyatın düşük olması üreticiyi üzüyor" Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede mısır hasadına başlandığını, verimin ise yüksek olduğunu belirterek, "Rekolteden memnunuz ancak fiyatın düşük olması üreticileri üzüyor"Okur, Nuriye mahallesinde mısır hasadı yapılan arazilerde incelemelerde bulunarak, üreticilerle görüştü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Saruhan Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur açıklaması- Mısır tarlası'ndan görüntüler- Detaylar Saruhanlı'da mısır hasadına başlandı- Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur: - "Rekolteden memnunuz ancak fiyatın düşük olması üreticiyi üzüyor" Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede mısır hasadına başlandığını, verimin ise yüksek olduğunu belirterek, "Rekolteden memnunuz ancak fiyatın düşük olması üreticileri üzüyor"Okur, Nuriye mahallesinde mısır hasadı yapılan arazilerde incelemelerde bulunarak, üreticilerle görüştü.Mısırı tarlalarındaki inceleme gezisi ardından gazetecilere açıklama yapan Başkan Okur, bu yıl mısır hasadının sancılı başladığını, üreticinin fiyatlardan memnun olmadığını savundu.Geçen yıl kilogramı 75 kuruştan satılan mısırın bu yıl 62 kuruşa satın alındığını kaydeden Okur, şunları söyledi: "Mısırın hasadına başlandı, verimi güzel, rekolteden memnunuz ancak fiyatların düşük olması üreticiyi üzüyor. Şu an hasat edilen en kaliteli mısırın tonu serbest piyasada 62 kuruş ile 68 Kuruş'a satılıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl ki mısır alım taban fiyatını ton başına 72 kuruş olarak açıklamıştı. Ancak serbest piyasada taban fiyattan bile alıcı yok. Çiftçi mısır ektiği araziyi icar işliyorsa eğer kendi işçiliği dahil başa baş gelir. Mısır üreticisi bu şartlarda bu işten 5 kuruş para kazanmıyor. Tam aksine zarar ediyor. Bu durumun önüne geçilmesi gerekiyor. Biz ülke olarak yurtdışından mısır ithal etmeyi durdurursak kendi ürünümüz değer kazanır, fiyatlar yükselir. Eğer fiyatlarda artış olmazsa üretici gelecek yıl mısır yerine başka bir ürün eker."Okur, Saruhanlı'da pamuğa alternatif olarak geçmiş yıllarda 70-80 bin dekar arazide ekilen mısırın 40 bin dekara düştüğünü sözlerine ekledi.Mısırda verimin yüksek olmasına sevindiklerini belirten mısır üreticisi Yusuf Ertaş ise "Bu yıl fiyatlardaki bu dengesizlik bizi üzüyor. Mazot, gübre ve tohum fiyatlarının da tavan yapması üreticinin belini büküyor. Böyle giderse biz üreticiler gelecek yıl alternatif ürün arayışında bulunacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Saruhanlı Aydoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title