Haberler

    Savaşa Hazırız, Destek İstiyoruz'

    Abone Ol

    Hür Suriye Ordusu Komutanı Abdulilah Beşir, imkansızlıklar nedeniyle IŞİD’in Suriye'deki ilerleyişini durduramadıklarını ve Batı ülkelerinden silah yardımı beklediklerini söyledi.

    Konuyla ilgili açıklama yaptığı bir video kaydı yayımlanan Hür Suriye Ordusu (HSO) Komutanı Abdulilah Beşir, ellerindeki kaynaklar tükendiği için IŞİD'e karşı büyük kayıplar yaşadıklarını ve bu gidişin durdurulması için silah desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

    Beşir, IŞİD'i Suriye'nin Deyr Ez Zor kentinde ülkenin kaynaklarını ele geçirmekle suçladı ve 'terörist bir grup' olarak tanımladı.

    HSO komutanı, "Silah desteği verilmesi durumunda birliklerimiz IŞİD'e karşı savaşmaya hazırdır" ifadelerini kullandı.

    Irak'ta orduya ait çok sayıda silah ve zırhlı aracı ele geçiren IŞİD, bu silahları Suriye'ye sevk ederek, özellikle petrol bölgesi Deyr Ez Zor'un büyük kısmını ele geçirdi.

    DOSYA: SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

    ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Washington'un Suriye'deki 'ılımlı muhalefete' 500 milyon dolarlık yardım planını açıklamasının ardından muhaliflerin hem Suriye hem de Irak'ta IŞİD'e karşı mücadelede rol alabileceğini söylemişti.

    Suriye'de rejime karşı savaşan ancak Batı'nın beklediği desteği alamayan Hür Suriye Ordusu (HSO) son bir yıl içerisinde sahada büyük güç kaybetti.

    El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi sahadaki rejim karşıtı ana unsur haline gelirken, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) muhalif gruplara karşı savaşmaya başladı.

    Ülkede ayrıca İslami Cephe ve Mücahitler Ordusu gibi güçlü gruplar da rejime karşı savaşıyor.

    IŞİD 10 Haziran'da Musul'u ele geçirdikten sonra Fırat ve Dicle nehirleri çevresinde de etkinliğini büyük ölçüde artırdı ve Suriye ile Irak arasındaki sınırı fiilen ortadan kaldırdı.

    (IŞİD), Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD; Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede şeriata dayalı bir devlet kurmak istiyor. 2004'te Irak'ta kurulan ve şu anda liderliğini Ebubekir El Bağdadi'nin yaptığı IŞİD, Suriye ve Irak'taki en güçlü silahlı gruplar arasında yer alıyor.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Amerika Birleşik Devletleri Suriye Işid Irak Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000

    Yorumlar (1)

    ohoh:

    işide katılın sızde beraber yenersınız esadı anca.

    Yanıtla33
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title