Haberler

'Savunma Mesleği Zor Günler Yaşıyor'

Güncelleme:
Abone Ol

Bursa Barosu Nisan ayı etkinliklerine 'Savunmayı Savunuyoruz' paneli ile devam etti.

Bursa Barosu tarafından düzenlenen 'Savunmayı Savunuyoruz' isimli panelde konuşan Av. Doğan Erkan, avukatların kanun tarafından daha iyi korunması gerektiğine dikkat çekti.

Bursa Barosu Nisan ayı etkinliklerine 'Savunmayı Savunuyoruz' paneli ile devam etti. Teoride ve pratikte avukatların bağımsızlığının incelendiği panele konuşmacı olarak Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Doğan Erkan ile Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. S. Sinan Kocaoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Panelde söz alan Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Doğan Erkan, avukatların yargının kurucu ve eşit unsurlarından biri olduğuna dikkat çekerek, avukatlarının haklarının yeniden düzenlenmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Günümüzde savunma mesleğini yapmanın giderek zorlaştığını kaydeden Erkan şöyle konuştu; " Avukatlar artık en basit haklarını mesela müvekkiline susma hakkını hatırlattığı için bile sorgulanabiliyor. Mesleklerini yaptıkları için tutuklanabiliyorlar. Kanunlarda bazı temel haklar var. Ancak önemli olan hakların kullanılabilmesi. Avukatlar olarak biz toplumsal savunma makamını temsil ediyoruz"

"Kanunda avukatlık hem serbest meslek hem de kamu hizmeti olarak tanımlanmıştır. Bundan dolayı bir avukat, hangi davaya gireceğini ve kimi savunacağını özgürce seçebilir. Avukatlık yargının önemli bir ayağıdır. Avukatlar olmadan yargının varlığından söz edilemez."

Meslek içerisinde haklarını kötüye kullanan avukatların da olduğunun altını çizen Erkan, "Bunu önlemek için meslek içi disiplin organları denetim yapmaktadır" diye konuştu. Hakim ve savcıların anayasa tarafından güvence altına alındığını ancak avukatlar açısından bu durumun geçerli olmadığını sözlerine ekleyen Erkan, aynı güvencenin avukatlara da sağlanması durumunda hem savunma mesleğinin hem de yargılamanın daha sağlıklı icrasının mümkün olacağını kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ufuk Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title