Savunma Sanayiinde Güncel Gelişmeler" Paneli
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Mimce Mühendisler Derneği işbirliği ile "Savunma Sanayiinde Güncel Gelişmeler" paneli düzenlendi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Mimce Mühendisler Derneği işbirliği ile "Savunma Sanayiinde Güncel Gelişmeler" paneli düzenlendi.
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafi şartlar ve Türkiye'den beklentilerin savunma sanayisinin her geçen gün daha da güçlü olmasının gerekliliğini ortaya koyduğunu söyledi.
Bu gereklilikten hareketle son zamanlarda Savunma Sanayii Müsteşarlığının çabalarıyla, koordinesiyle üretilen teknolojik ürünlerin Türkiye'ye önemli mesafeler kat ettirdiğini gördüklerini dile getiren Can, "Bu bakımdan bu toplantı çok önemli bir toplantı. Gençlerimizin, bilim adamlarımızın, teknoloji alanında çalışan arkadaşlarımızın, aynı zamanda devletimizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması yönünde sorumluluğumuzun ne kadar büyük ve önemli olduğunu bu gibi panellerde görüyoruz. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak bilimsel altyapımızı, teknolojik altyapımızı geliştirmekteyiz ve bu toplantılar sonucunda da anlaşılacak ki bu noktada daha da fazla çalışmamız gerekecek." dedi.
Mimce Mühendisler Derneği Kahramanmaraş Temsilcisi Ahmet Gebel ve Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şubesi Temsilcisi Ömer Faruk Kenger de değerlendirmelerde bulundu.
Moderatörlüğünü KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Süha Uslu'nun yaptığı panelde, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Kara Araçları Daire Başkanlığı Güvenlik Araçlar ve Özel Araç Projeleri Müdürü Cenk Erbay, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Kara Araçları Daire Başkanlığı Tank ve Modernizasyon Müdürlüğü Uzmanı Uğur Küçük ve savunma sanayii alanında faaliyet gösteren Altınay Grup İç Geliştirme Mühendisi Can Bakır, savunma sanayiindeki güncel gelişmelere ilişkin sunumlarını gerçekleştirdi.
Panelistler, savunma sanayi proje işleyiş süreçleri, operasyonlarda piyade unsurlarının hareket edemediği noktalarda öncü kuvvet olarak kullanılması planlanan uzaktan kumandalı atış platformları, atılabilir insansız kara araçları, insansız kara araçlarının muharebe gereksinimleri ve insansız kara araçlarının teknik donanım ve çalışma prensiplerine ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.
Panelin ikinci oturumunda ise BMC firması mühendisleri Murat Çetinöz, Mustafa Karapınar ve Ali Mazılıgüney, otomotiv sektörü ve savunma sanayisi ile yürütülen projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.