Haberler

Seçmene Ulaşmanın En Kısa Yolu Sosyal Medya"

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Genel detaylar, - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı konuşması, "Seçmene ulaşmanın en kısa yolu sosyal medya"- ERÜ İletişim Fakültesi tarafından yapılan araştırmada, seçmenlerin büyük bölümünün sosyal medyayı kullandığı ve yaklaşık yüzde 60'ının sosyal medya üzerinden yapılan siyasi paylaşımları beğendiği belirlendi- Öğretim görevlisi Dr. Bostancı: "Seçmenlerden yüzde 84,4'ü Facebook, yüzde 77,1 Youtube, yüzde 60,7'si Twitter ve yüzde 43,2'si Instagram kullanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Genel detaylar, - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı konuşması, "Seçmene ulaşmanın en kısa yolu sosyal medya"- ERÜ İletişim Fakültesi tarafından yapılan araştırmada, seçmenlerin büyük bölümünün sosyal medyayı kullandığı ve yaklaşık yüzde 60'ının sosyal medya üzerinden yapılan siyasi paylaşımları beğendiği belirlendi- Öğretim görevlisi Dr. Bostancı: "Seçmenlerden yüzde 84,4'ü Facebook, yüzde 77,1 Youtube, yüzde 60,7'si Twitter ve yüzde 43,2'si Instagram kullanıyor. Kullanım oranları seçmenlere ulaşmanın en kısa yolunun sosyal medya olduğunu gösteriyor" HİKMET FARUK BAŞER - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi tarafından yapılan araştırmada, seçmenlerin büyük bölümünün sosyal medyayı kullandığı ve yaklaşık yüzde 60'ının sosyal medya üzerinden yapılan siyasi paylaşımları beğendiği belirlendi.İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Mustafa Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada araştırma kapsamında, TÜİK tarafından belirlenen Türkiye'nin 7 bölgesinde, 26 ilde bin 200 seçmenle görüştüğünü söyledi.Seçmenlerden yüzde 84,4'ünün Facebook kullandığını belirten Bostancı, "Yüzde 77,1'i YouTube, yüzde 60,7'si Twitter ve yüzde 43,2'si ise Instagram kullanıyor. Kullanım oranları seçmenlere ulaşmanın en kısa yolunun sosyal medya olduğunu gösteriyor" dedi. Bostancı, seçmenlerin sosyal medya üzerinden siyasallaştığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Seçmenler sosyal medyayı öncelikle evden, sonra mobil cihazlardan takip ediyor. Seçmenlerin yüzde 72'si akıllı telefon, yüzde 30'u ise tablet kullanıyor. Sosyal medyada genellikle 1-3 saat arasında zaman geçiriyorlar. Seçmenler genellikle en sık fotoğraf, ardından yazı ve video paylaşmayı tercih ediyor. Seçmenlerin yüzde 35'i sosyal medya üzerinden siyasi içerik üretiyorlar. Yüzde 58'i sosyal medya üzerinden yapılan siyasi paylaşımları beğeniyor. Yüzde 43'ü ise destekledikleri siyasi partiyi sosyal medyada açıkça ifade ettiklerini belirttiler. Siyasi parti liderlerini sosyal medya üzerinden takip edenlerin oranı ise yüzde 48. Seçmenlerin yüzde 18'i de siyasetçilerle sosyal medya üzerinden diyalog kurduğunu belirtti. Seçmenlerin yüzde 56'sı internet üzerinden oy kullanmayı tercih ediyor. "Seçmenlerin yüzde 28'inin siyasi tercihlerinin sosyal medya paylaşımlardan etkilendiğini belirten Bostancı, büyük bir çoğunluğunun gündemi belirleyici gücü olduğuna inandığını ifade ederek, "Ayna zamanda sosyal medyada dolaşan siyasi bilginin doğruluğundan şüphe duyuyorlar. Parti üyeliği bulunan seçmenler sosyal medyada daha fazla siyasi davranış sergiliyorlar. Akıllı telefon kullanan seçmenler diğerlerine göre daha fazla siyasi davranışta bulunuyorlar. Erkek seçmenler sosyal medyada siyasi fikirlerin özgürce paylaşılabileceğine kadın seçmenlerden daha fazla inanıyorlar" ifadelerini kullandı

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Bostancı Facebook Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title