Haberler

Sedefçi'den 'Kırkpınar' Açıklaması

Abone Ol

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bu yıl 652'ncisi organize edilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Edirne Belediyesi'ne olan maliyetinin, 2 milyon TL olduğunu belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bu yıl 652'ncisi organize edilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Edirne Belediyesi'ne olan maliyetinin, 2 milyon TL olduğunu belirtti.

Sedefçi, 1-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri haftası öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kırkpınar'ın gelir ve gider bilançosunu basın mensuplarıyla paylaşan Sedefçi, devletin bu sene Kırkpınar'a olan katkısının 100 bin TL civarında olduğunu belirterek, "Devlet Türkiye şampiyonası yapıyor ama tüm bedelini Edirne Belediyesi ve Edirne halkı ödüyor" dedi.

Bu yıl biletlerden 250 bin, Ağalık ihalesinden 250 bin, iç saha reklamlarından 100 bin TL gelir beklediklerini ifade eden Sedefçi, "Devlet de sağ olsun Tanıtım Fonu'ndan 100 bin TL para yardımı yapacak. Federasyon başkanımız çıkıyor televizyonlarda; 'Devlet parayı veriyor düdüğü belediye başkanı çalıyor' diye. Federasyon Başkanı duysun. Bu sene bize iletilen para 100 bin TL civarında para. O da Kırkpınar sonrasında gelecek. Ben şu anda Hesap İşleri Müdürümle görüştüm, borç para arıyorum. 1 milyon 750 bin TL parayı bulup haftaya ödemem gerekiyor; güreşçilere, otellere, sanatçılara. Devletin eli hiç değmiyor maalesef bize. Kırkpınar'ın bize toplam maliyeti 2 milyon TL. Zararımız da 1,5 milyon TL olacak. Devlet Türkiye Şampiyonası yapıyor ama tüm bedelini Edirne Belediyesi ve Edirne halkı ödüyor" diye konuştu.

Sedefçi ayrıca, Edirne Valisi Hasan Duruer ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile birlikte Ankara'da yaptıkları Kırkpınar davetlerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı'nın Kırkpınar'a gelme ihtimalinin yüzde 50 olduğunu kaydeden Sedefçi, ayrıca Başbakan'ı, Gençlik ve Spor Bakanı'nı, CHP Genel Başkanı'nı, Sayıştay Başkanı'nı da ziyaret ettiklerini aktardı.

KIRKPINAR HAFTASI'NDA TOPLAM 9 KONSER VERİLECEK

Kırkpınar konserlerinin de belirlendiğini ifade eden Sedefçi, Kırkpınar Haftası boyunca toplam 9 konser verileceğini kaydetti. Konser verecek sanatçılar arasında; Linet, Emre Kaya, Sinan Akçıl, Salih Demirci-Hakan Özturan, Alişan, Sıla, Ciguli, Onur Akın ve Gallis yer alıyor. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title