Haberler

Şehidin Evinde Yas ve Teröre Öfke Var

Abone Ol

Hakkari Dağlıca'da Şehit Düşen Askerlerden Biri Olan Ordu-kumrulu Zekeriya Yatı'nın Evinde Yas ve Teröre Öfke Var.

Hakkari Dağlıca'da şehit düşen askerlerden biri olan Ordu-Kumrulu Zekeriya Yatı'nın evinde yas ve teröre öfke var.

Kumru ilçesine bağlı Fizme beldesindeki şehit evinde taziyeler sürüyor. Taziye ziyaretleri sırasında yapılan sohbette şehidin annesi Hatice Yatı, şehit olan oğlu Zekeriya Yatı'nın kalbi delik doğduğunu ve zamanla kapandığını söyleyerek, "Buna rağmen hayatta çok istekliydi. Doktorların 'yorulmasın' demesine rağmen inşaata çalışmaya gidiyordu, futbol bile oynuyordu. Oğlum Ramazan Bayramı arifesinde babasını telefonla aradı. 'Ben şehit olsam ne yaparsınız?' demiş. Eşim de, 'öyle şeyler konuşma oğlum' dedi

ona" diye konuştu.

Askerlikten muaf durumuna düşen şehidin kardeşi Üzeyir Yatı, ağabeyini şehit olduğunu gece rüyasında gördüğünü söyleyerek, "Rüyamda ağabeyimi çok mutlu ve sevinçli görmüştüm. Ben gerekirse Cumhurbaşkanımıza müracaat edip ağabeyimin şehit olduğu yerde askerlik yapmak isteyeceğim. Ağabeyimin katillerinden hesap sormak istiyorum" şeklinde konuştu.

Şehit babası Hasan Yatı da hasta olmasına rağmen oğlunun katilleriyle gerekirse savaşmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Samsun Kimse Yok Mu Derneği yöneticileri de şehit ailesini ziyaret ederek, şehidin kardeşlerinin eğitimlerini yapmaları konusunda destek olacaklarını söylediler. Ziyarette Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek ve Fizme Belediye Başkanı Ahmet Ağırbaşlı da hazır bulundu. Şehit evinde bir konuşma yapan Samsun Kimse Yok Mu Derneği Şube Müdürü Cemil Başbay, son günlerde yaşanan şehit haberlerinden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Biz Kimse Yok Mu Derneği olarak tüm şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz.

Bu vatanın birliği ve bütünlüğü için kendini feda eden şehitlerimiz için ne yapsak az. Bizler şehidimizin kardeşinin üniversiteyi kazanması halinde tüm masraflarını ve muhtelif ihtiyaçlarını karşılamayı taahhüt ediyoruz. Orta öğretime giden kız kardeşinin de dershane masraflarını karşılayacağız. Allah şehidimizin şefaatinden bizlere de nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Dernek yöneticileri, şehidin kabrini ziyaret ettikten sonra beldeden ayrıldı.

(MY-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title