Haberler

Şehit Aileleri MHP'yi Ziyaret Etti

Abone Ol

Kamuoyunda "Demokratik Açılım" Olarak Nitelenen Çalışmaları Protesto Eden Bir Grup Şehit Ailesi MHP Genel Merkezi'ni Ziyaret Etti.

Kamuoyunda “demokratik açılım” olarak nitelenen çalışmaları protesto eden bir grup şehit ailesi MHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Değişik illerden geldiği belirtilen gruptakiler, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'nın da aralarında bulunduğu parti yöneticileriyle görüştü.

Şehit ailelerinin “demokratik açılım” olarak nitelenen çalışmalara yönelik tepkilerini dinleyen Vural, görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit ailelerinin, kendilerine açılım konusunda görüşlerini ve düşüncelerini ilettiklerini belirtti. Partisinin kapısının, “vatanı bir ve bütün tutmak isteyen şehit ailelerine, şehit annelerine açık olduğunu” anlatan Vural, “Bu vatanı, milleti bölmek, bin yıllık kardeşliği ortadan kaldırmak isteyen siyasal Kürtçülerin mihmandarlarına bu kapı kapalıdır” dedi.

“Şehit olmanın, bir annenin çocuğunu vermesinin, bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü muhafaza eden değerlerini korumak anlamına geldiğini” söyleyen Vural, “ülkenin birlik ve bütünlüğünü, bin yıllık kardeşliğini ortadan kaldırıp, bölmek isteyenlerle el sıkışmanın, şehit analarının, babalarının manevi ruhlarını inciteceğini” ifade etti. Vural, “Hükümeti, milletin bin yıllık kardeşliğine fitne ve fesat sokan bu ırkçı yaklaşımlardan, bölücü yaklaşımlardan, Türk milletini yok sayan bu yaklaşımlardan vazgeçmeye çağırdıklarını” söyledi.

Vural, bir gazetecinin, bazı gazetelerdeki “terör örgütü elebaşına ilişkin haberleri” hatırlatarak, “Bunları dikkate alıyor musunuz?” sorusuna, “Bir terör örgütünün sözlerini kabul etmek bu millet için bir zuldür. Utansınlar. 15 Ağustosta bu yol haritasını bekleyenler, bu yol haritasının kopyasını alıp ona göre çalışma yapan hükümet, Sayın Başbakan. Utanın bu tablodan” yanıtını verdi.

Ziyarete gelen gruptakilerden Mehmet Gençer ise görüşmede “yapılan açılıma şiddetle karşı olduklarına, bunun bölünme, ayrışma getireceğine” yönelik düşüncelerini ilettiklerini anlattı. Gençer, “Zaten MHP'nin tutumu belli ama yine de biz ikazımızı yaptık” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title